nemzetisport.hu 2017.08.25 09:45 Frissítve: 2017.08.25 10:04

Nikolics: Ha ennyire jól megy a góllövés, miért nem jön el az én időm?

Nikolics Nemanja, az MLS-ben szereplő Chicago Fire magyar válogatott labdarúgója az Origónak adott interjújában beszélt döntéséről, miszerint kihagyja a mieink soron következő Lettország, valamint Portugália elleni vb-selejtezőjét. A 29 esztendős csatár egyúttal elárulta azt is, nem tudja elfogadni indokként, miszerint Bernd Storck azért nélkülözi őt, mert nem illik bele a szövetségi kapitány taktikai elképzeléseibe.

Nikolics Nemanja nem fogadja el az indokot, miszerint nem illeszkedik Bernd Storck rendszerébe (Fotó: Veres Viktor)

 

– Dárdai Pál és Bernd Storck is többször beszélt arról, hogy önt nehezen lehet beilleszteni a magyar válogatott játékrendszerébe. Mit szól ahhoz, amikor ezeket olvassa?
– Nem örülök neki. Adekvát választ ne várjon tőlem, mert nem én rakom össze a csapatot. De nagyon furcsállom, amikor azt hallom, hogy azért nem illek a rendszerbe, mert a magyar válogatott védekező játékot játszik. A labdarúgást gólra játsszák, én egy klasszikus befejező csatár vagyok. … Azt meg tényleg nehéz eladni a szurkolóknak, hogy Nikolics azért nem kell, mert nem illik a védekező felfogású válogatottba.


Én igenis beleillek a rendszerbe! Miért nem játszhatok egy Szalai Ádám vagy Priskin Tamás mellett, akik erős centerek, akik meg tudják tartani a labdát, nekem pedig több területem marad mellettük, hogy a lecsorgó, lepattanó labdákat berúgjam? Mögöttünk is vannak olyan játékosok, akik képesek arra, hogy labdákkal tömjenek.

Soroljam? Kleinheisler László, Dzsudzsák Balázs, Gera Zoltán, Nagy Ádám. De sorolok mást, nyolc edző nevét. Prukner László, Mezey György, Paulo Sousa, Joan Carillo, José Gomes, Henning Berg, Sztanyiszlav Csercseszov, Veljko Paunovics. Nyolc edző, aki maximálisan megbízott bennem, akikkel eredményt értünk el. Volt, hogy fél évet a Videoton kispadján ültem, de amikor beszálltam csereként, jöttek a gólok. Nekem szükségem van a bizalomra, ellenkező esetben csak szenvedés lesz az egész. Én jönni fogok, de igazából mégsem jövök. Akik bíztak bennem, soha nem csalódtak bennem.

– Látom, érzékeny pontra tapintottam, mert bántja a dolog.
– Igen, mert nem fogadom el ezt az indokot. Én be tudok illeszkedni ebbe a rendszerbe – minden rendszerbe. De ez nem sírás.  Minden edzőnek megvan a saját elképzelése. Elfogadom, hogy senki nem fogja a kedvemért megváltoztatni a taktikát, csak azért, hogy nekem jó legyen. Ám az én véleményem ettől nem változik meg. Én csak a bizalmat hiányolom, nem azt, hogy engem valaki önmagát megerőszakolva rakjon be a csapatba.

Soha nem kértem ezt. De azt sem értettem meg soha, hogy amikor ennyire jól megy a góllövés, akkor miért nem jön el az én időm? Hogyan tudnék még többet tenni azért, hogy megkapjam a bizalmat? Miben kell fejlődni ahhoz, hogy ott legyek a nemzeti csapatban? 

Nikolics az Origo kérdésére elmondta, nincs szó arról, hogy Huszti Szabolcshoz hasonlóan lemondaná a válogatottságot.

A NIKOLICS NEMANJÁVAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK EL!

2021.11.28 22:01:01

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Marco Rossinál az idén 36 játékos szerepelt, közülük 21 volt hosszabb-rövidebb ideig valamelyik magyarországi akadémia növendéke.

2021.11.28 21:40:29

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A fő nehézséget a felnőttfutballba belépés okozza.

2021.11.26 09:48:23

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Gallowich Tibor és Sebes Gusztáv bizalmát is megkapta, de ritkán került be az Aranycsapatba.

2021.11.24 23:34:00

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. November 25., a magyar futball napja. Egyébként nem véletlen, hogy olyan meccseket idéztem fel, amelyeket ritkán emlegetnek, szándékosan tettem. Hiszem ugyanis, hogy ami nekem, neked, neki, sőt nekünk maradandó, az még nem minden. Valamennyiünknek megvannak a magunk – reggelig idézhető – emlékei.