B. Á. 2020.11.12 23:57 Frissítve: 2020.11.13 00:08

Magyar–izlandi: Ezeket a körülményeket nem kívánom senkinek – Szalai Ádám

A magyar labdarúgó-válogatott huszáros hajrával megfordította az Izland elleni Eb-pótselejtezőt, és 2–1-es sikerével kiharcolta a kontinenstornán való részvételt. A lefújás után Szalai Ádám és Loic Nego értékelt a találkozót közvetítő M4 Sportnak.

Szalai Ádám nagyot küzdött az izlandi védőkkel (Fotó: Szabó Miklós)

 

„Egy ilyen fontosságú mérkőzést így elkezdeni nem túl hálás feladat, de ismét megmutattuk, hogy félelmetes, ami a csapatban benne van, ahogy az utolsó percekig küzdünk és megyünk. Van már egy majdnem világsztár szintű játékosunk, aki eldönti az ilyen mérkőzéseket” – mondta Szalai Ádám.

„Azok a körülmények, amik voltak az elmúlt két napban, nem kívánom senkinek egy ilyen mérkőzésnél: elveszíteni az egész edzői stábot, FaceTime-on beszélgetni a taktikáról, a félidőben egy ilyen játékrész után megoldást találni FaceTime-on keresztül, ez azért nem egyszerű. Hihetetlenül hálás vagyok, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek, és már másodszor ott lehetünk az Eb-n.”

A Mainz támadója rendkívül nehéz időszakát éli, klubcsapatában szeptember közepe óta nem lépett pályára, ám van, amiből motivációt meríthet.

„Hihetetlenül sok erőt kapok a családomtól, a szövetségi kapitánytól és a társaktól, kiállnak mellettem, és elfogadnak olyannak, amilyen vagyok. Nagyon nehéz hónapok vannak mögöttem, az első tétmeccsem volt több mint két hónap után, de próbálok pozitív maradni, és a csapatnak a tőlem telhető legtöbbet megadni.”

Az egyenlítő gólt a csereként beálló Loic Nego szerezte, a Fehérvár játékosa ennél jobbkor nem is szerezhette volna meg első találatát a válogatottban.

„Ennél fantasztikusabb nem is lehetne. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, és Magyarországot képviselhetem. Nem is tudom igazán leírni, mit érzek, még túlságosan korai. Az edzőnk és a szövetségi kapitányunk is hitt bennünk. Az ilyesfajta mérkőzésen óriási nyomás van, többet kell adnod, mint amit tudsz, mert ha ez nem sikerül, nem is lehetsz sikeres.”

„Nem játszottunk jól az első félidőben, nem volt minden jó, a másodikban feljavultunk, és tovább is jutottunk. A gólom? Nikolics nagyon közel volt hozzá, hogy lőjön, de szóltam neki, mert láttam az ő szögét, amit ketten is zártak. Tudom, hogy képes betalálni, de szerencsére az utolsó pillanatban, amikor szóltam, megváltoztatta a gondolatát, így hozzám került a labda. Az egyetlen, ami a fejemben volt, az az, hogy gólt szerezzek, nem számít, hogyan. És sikerült is! Nagyon tisztelem a címert, remélem, az emberek büszkék ránk, mert a csapat megérdemli az összes gratulációt.”

EURÓPA-BAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ
A-DIVÍZIÓ, DÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–IZLAND 2–1 (0–1)
Budapest, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Kuipers (holland)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Fiola (Lovrencsics G., 61.), Kalmár (Sigér, 61.), Nagy Á. (Nego, 84.), Szoboszlai, Holender (Nikolics, 72.) – Szalai Á. (Könyves, 84.), Sallai R. Szövetségi kapitány: Marco Rossi (a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált kapitányt segítője, Cosimo Inguscio helyettesítette a kispadon)
IZLAND: Halldórsson – Pálsson, R. Sigurdsson, Árnason, H. Magnússon – J. Gudmundsson (Bödvarsson, 73.), Sigurjónsson, A. Gunnarsson (Skúlason, 83.), B. Bjarnason – G. Sigurdsson, A. Finnbogason (A. Gudmondsson, 73.). Szövetségi kapitány: Erik Hamrén
Gólszerző: Nego (88.), Szoboszlai (90+2.), ill. G. Sigurdsson (11.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

2022.06.30 22:31:32

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Szoboszlai Dominik nekem kicsit olyan, mint Marco Rossi. Hiszek benne, hogy őket nem a vakszerencse és a véletlenek sorozata, hanem a kitartásuk és a következetesen elvégzett sok munka viszi előre lépésről lépésre.

2022.06.28 22:53:18

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. A napokban vertük meg a vezetésével Angliát oda-vissza.

2022.06.28 09:08:48

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Az Omonia Nicosia védőjének teljesült a vágya: ötvenedszer is magára ölthette a címeres mezt.

2022.06.21 23:56:34

Magyar válogatott CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A természeti népek többnyire emberfeletti magyarázatokat keresnek a sohasem látott, csodaszámba menő eseményekre. Én találkoztam a csoda emberi léptékű magyarázatával is. Kolbászt evett, sört ivott, és a futballról mesélt.

2022.06.21 23:51:16

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Nagy Zsolt nekem kissé olyan, mint a másik oldalon Fiola Attila.