FFT: Storcktól a Puskás Arénáig, ismét Európa elitjében – 2. rész

Vágólapra másolva!
2021.01.05. 11:22
null
Szoboszlai Dominik ünnepel (Forrás: FFT)
Magyarország nemzeti együttese ma már újra Eb-résztvevőnek vallhatja magát, miközben a Nemzetek Ligájában is kiharcolta az elitmezőnybeli tagságot! Ha akadtak is bukkanók, Rossi és csapata célba ért.




Marco Rossi felfedezettjei közé sorolható az egy év alatt a hátsó alakzat oszlopos tagjává váló Szalai Attila, az elnyűhetetlen Sigér Dávid, a kispesti korszakból jól ismert Holender Filip, továbbá a nemzeti együttesben 31 évesen debütáló, a délvidéki Moholon született Könyves Norbert, aki mindjárt az első válogatottsága alkalmával győztes gólt szerzett – ki más? – Szerbia ellen, míg a harmadik meccsén úgy vitte el az izlandi védőt a meglóduló Szoboszlai elől, ahogy azt a „Hogyan vigyük el a védőt?” órán tanítják.

Viszont mondjuk ki: a 2016-os Eb ma még aktív hősei közül Dzsudzsák Balázs, Kádár Tamás, Elek Ákos, Guzmics Richárd, Korhut Mihály, Stieber Zoltán, Pintér Ádám, Böde Dániel és Priskin Tamás alighanem csak nézője lesz a 2020-as, pardon, a 2021-es kontinenstornának, talán csak Németh Krisztián reménykedhet abban, hogy ha extrát nyújt tavasszal, nyáron is futballozhat.

„Annál többet nem adhatott volna nekem a sors, mint hogy a magyar válogatottal kijussak az Európa-bajnokságra" – érzékenyült el Marco Rossi még napokkal az idényzárás után is. A nemzeti együttes közelmúltbeli krónikájának második részét elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik