Nagyon fáj, hogy újra lemaradok az Európa-bajnokságról – Kalmár Zsolt

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2024.02.20. 19:58
Fotó: fehervarfc.hu
A magyar válogatott labdarúgója, Kalmár Zsolt sérülés miatt nem lehet ott a 2024-es Európa-bajnokságon. A középpályás a Fehérvár FC hivatalos oldalán nyilatkozott arról, milyen nehéz döntés volt számára a decemberi műtétje után újra kés alá feküdni.

Kalmár Zsolt a Kecskemét elleni november végi mérkőzés első félidejében sérült meg, a meccs után pedig a klub jelezte, hogy a rutinos játékosra hosszú kihagyás vár. Az orvosok úgy vélték, hogy áprilisban újra pályára léphet a középpályás, aki szerint a decemberi műtét valóban jól sikerült. Bár a közelítője rendben volt, a térdét nem érezte százszázalékosnak – újra kés alá feküdt. 

„Nagyon nehéz döntést kellett meghoznom a karrierem szempontjából. Októberben, a szerbek elleni válogatott mérkőzésen ráestek a térdemre, ami miatt néhány bajnokit ki kellett hagyom. Ezt követően visszatértem, de éreztem, hogy valami nincs rendben, valami nem olyan, mint előtte. Azt éreztem, hogy ha visszatérek a közelítősérülésem után, nem fogok tudni százszázalékos teljesítményt nyújtani a térdem miatt, ugyanis éreztem benne a fájdalmat. Az újabb műtét jól sikerült, és most abban bízom, hogy nyártól újra fájdalommentesen tudok majd játszani és minél többet segíteni a csapatnak” – mondta Kalmár a fehervarfc.hu oldalának.

A Fehérvár futballistájának természetesen az fáj a legjobban, hogy nem lehet ott a nyári, németországi Európa-bajnokságon – azért szomorú ez, mert 2021-ben is ki kellett hagynia sérülés miatt a kontinensviadalt. 

„Mindenképp ez a legfájóbb, hogy úgy néz ki, újra lemaradok az Eb-ről, amiért sokat küzdöttem és nagy álmom volt, hogy ott legyek. Ezért volt ennyire nehéz meghoznom ezt a döntést a műtéttel kapcsolatban, nagyon sokat gondolkoztam azon, hogy mi lenne a helyes út. De ahogy az Instagram-oldalamon is leírtam a műtét után, nem tehettem meg sem magammal, sem a vidis és válogatottbeli csapattársaimmal szemben, hogy pályára lépek, miközben nem vagyok százszázalékos állapotban. Még csak huszonkilenc éves leszek, hosszú esztendőkre tervezek még a labdarúgásban, így a térdem épsége is nagyon fontos. A döntés nehéz és fájdalmas volt, ám úgy gondolom, hogy a hosszú távú karrierem szempontjából mindenképp jó döntést hoztam, hiszen ha minden a tervek szerint alakul, fájdalommentesen tudom majd élvezni a játékot.” 

A műtétet követően hat hét mankózás és fekvés várt Kalmárra – ebből már négy hét eltelt. A magyar válogatott játékosának az a célja, hogy júniusra újra 100 százalékos állapotban legyen.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik