U21: Örülök a sorsolásnak, de nem becsülünk le senkit – Hegyi

Vágólapra másolva!
2023.09.05. 21:03
null
Hegyi Krisztián kifejtette, tisztában vannak a saját erejükkel, a csoport erősségével, és azzal, hogy „nem lesz könnyű menet” (Fotó: Árvai Károly, archív)
A kapus Hegyi Krisztián örül az U21-es magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezős sorsolásának, ugyanakkor az első két ellenfelet, a kazah és máltai csapatot sem becsüli le.

 

Hegyi Krisztián vasárnap érkezett haza Angliából, az M4 Sportnak úgy fogalmazott: a felkészülési mérkőzések után már nagyon várják, hogy tétmeccsen is szerepelhessenek.

„Jót tett a huszonnégy fős keretnek a sok előkészületi összecsapás, összeszoktunk. A kazahok ellen nehéz meccsre készülünk, de tudjuk, ennél lesznek sokkal nehezebbek is. Úgy kell belemennünk, hogy tiszteljük az ellenfelet, de szeretnénk megmutatni, hogy milyen jó csapat vagyunk" – mondta Hegyi, aki a Konferencia-liga-győztes West Ham United kölcsönjátékosaként jelenleg az angol harmadosztályú Stevenage FC-ben véd.

Kiemelte, a csütörtöki nyitó meccsen a három pont megszerzése a legfontosabb: „Személy szerint örülök a sorsolásnak, ha az első két mérkőzést megnyerjük, önbizalommal és pontokkal tudunk belemenni a harmadik, skótok elleni idegenbeli találkozóba” – tekintett előre Hegyi.

Hangsúlyozta, tisztában vannak a saját erejükkel, a csoport erősségével, és azzal, hogy „nem lesz könnyű menet”, de azon lesznek, hogy minden meccsen mindent megtegyenek a legjobb eredmény eléréséért.

„Elvárás, hogy meghalunk a magyar címerért, a küzdeni akarással nem lesz probléma. Több rendszerben is igyekszünk jól játszani, volt öt kapott gól nélküli meccsünk a felkészülés alatt, a védelmünk rendben van, de támadásban majd többet kell produkálni ezek ellen a csapatok ellen” – jelentette ki Hegyi Krisztián, aki tavasszal a felnőttválogatottba is meghívót kapott.

Kölcsönadásával kapcsolatban elmondta, meglátása szerint jót tesz neki az angol harmadosztályú szereplés, mert belekóstolhat a felnőttfutballba, ahol ráadásul sok beadás van, így kapusszempontból megterhelőbbek a mérkőzések. Hosszú távú céljairól kijelentette, szeretne előbb a West Ham United kispadjára, majd a kezdőjébe odakerülni, „ezért küzd mindennap”.

A Ferencváros kölcsönjátékosaként Kecskeméten szereplő Iyinbor Patrick kifejtette, a hangulat jó, a válogatott nagy része ismeri egymást, így összeszokott a társaság. Meglátása szerint egyéni kvalitásokban „ott lehet” a csapat, több játékos a felnőttválogatott keretnek is volt már tagja, de egy-egy szituációnál koncentrációban, illetve taktikailag még „el tudnak csúszni”, így ezekre figyelniük kell.

„Játékban erősödtünk, és nem becsülünk le senkit, ez egy Eb-selejtező” ˜– mondta Iyinbor annak kapcsán, hogy Gera Zoltán szövetségi edző együttese papíron a két leggyengébb ellenfél, a kazah és a máltai együttes ellen kezdi a selejtezősorozatot.

„Előnyünkre válhat, hogy bele tudunk szokni a tempóba, mert a következő három találkozónkon a mostaniakhoz képest biztos, hogy szintkülönbség lesz. Ha jól kijövünk az első két meccsből, az jót tehet az önbizalmunknak” – mondta a hátvéd, aki szerint az elvárás, hogy mindenki mindent kitegyen a pályára és a legjobbját nyújtsa. Kiemelte, meccsről meccsre haladnak, Gera pedig rengeteg tapasztalattal rendelkezik, amit igyekszik átadni nekik.

A magyarok a kazahok, a máltaiak és skótok mellett a spanyolokkal és a belgákkal szerepelnek azonos csoportban. A hatosból a csoportelső automatikusan kijut a 2025-ös U21-es kontinensviadalra, míg a másodikra pótselejtező vár. A selejtezősorozat jövő októberig tart, a magyarok csütörtökön 17.45 órakor Szegeden fogadják Kazahsztánt, majd jövő kedden Máltán vendégszerepelnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik