Puskás Öcsi és barátai: hétfőn kezdődik az animációs sorozat

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.05.26. 17:43
A hazánk világhírű labdarúgójáról, Puskás Ferencről készült animációs rajzfilmsorozat május 29-én kezdődik és június 13-ig tart a közmédia M2 Gyerekcsatornáján. Az olimpiai arany- és világbajnoki ezüstérmes futball-legendának, az Aranycsapat kapitányának, a Nemzet Sportolójának gyermekkorát idézi fel a sorozat, amelynek epizódjai hétköznaponként 16 órakor kezdődnek – derül ki az MTVA pénteken kiadott közleményéből.

A közmédia legfiatalabb nézői is megismerhetik annak a történetét, hogyan indult el pályáján minden idők legismertebb magyar labdarúgója. Kemény Kristóf író és Mayer Tamás illusztrátor nagy sikerű mesekönyvsorozata, a Puskás Öcsi – A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai ihlette a 12 részes animációs sorozatot. Az epizódokban megjelenik a még gyermek Puskás Ferenc élete, a vele kapcsolatos történetek és városi legendák.

Az előzetesen tervezett időponthoz képest egy nappal korábban, május 29-én adásba kerülő „A rongylabda” című első részből kiderül, hogy nem volt számára egyszerű a kezdet. A hétéves Öcsi barátjával, Bozsik Cucuval megy le a kispesti grundra, de a nagyok nem fogadják csak úgy be maguk közé a két leendő Aranycsapat-klasszist. Öcsi rendkívül csalódott, ezt látva édesapja kitalálja, hogy egy rongylabdát kell készíteni a kicsiknek, amivel otthon is könnyűszerrel gyakorolhatnak.

A hétfőn adásba kerülő – korábban már bemutatott – pilot epizódot keddtől követik az új részek hétköznap délutánonként 16 órától, egészen június 13-ig.

A PUSKÁS ÖCSI ÉS BARÁTAI RAJZFILMSOROZAT ELŐZETESE

Puskás Ferenc, Magyarország „örökös kapitánya” és a világ futballrajongóinak kedvence nemcsak kivételes tehetségével, hanem lenyűgöző személyiségével is példaképként szolgálhat a gyerekeknek.

A film rendezője Gellár Csaba, producerei Lajos Tamás, Takó Sándor és Bederna László, szakértő-producere Szöllősi György, szakértője Kemény Kristóf. Öcsi szüleinek hangja Ónodi Eszter, Ruttkay Laura és Magyar Attila, Öcsit Sándor Barnabás és Kerekes Máté, Cucut Borbély Levente és Bősz Mirkó, Évit Véghseő Emma és Bak Julianna szólaltatja meg.

A film gyártója a Film Positive Productions, szakmai partnere a PUSKAS.COM. A mesefilm a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával készült.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik