NL: Ezt a meccset vártam leginkább – Schäfer András

Vágólapra másolva!
2022.06.10. 07:46
null
It was a sad moment when András Schäfer – wrongfully – received a yellow card in Cesena, which is why the Union Berlin player cannot play against Germany on Saturday (Photo: Miklós Szabó)
A keddi esti, Olaszország–Magyarország Nemzetek Ligája-meccs (2–1) 71. percében a svájci Sandro Schärer sárga lappal figyelmeztette Schäfer Andrást, az Union Berlin 19-szeres válogatott középpályása ezért szombaton kénytelen kihagyni a Németország elleni mérkőzést, pedig nagyon várta.

 

– Jogos volt a sárga?
– Nem! – vágta rá lapunk érdeklődésére Schäfer András. – Amit a pályán éreztem, arról meggyőződtem visszanézve az ominózus jelenetet: nemhogy sárga lapot nem érdemeltem, még csak nem is szabálytalankodtam Nicolo Barellával szemben. Rettentően bánt, hogy a játékvezető másként ítélte meg, de ez van, nem tudok mit tenni. Nehezen tudok túllépni az eseten, mert minden vágyam az volt, hogy hatvanhétezer szurkoló előtt játszhassak Németország ellen a Puskás Arénában. A legrosszabb az egészben, hogy önhibámon kívül kényszerülök a lelátóra. Inkább ne is beszéljünk erről többet!

– Rendben, kanyarodjunk vissza a cesenai találkozóra, amelynek lefújását követően Marco Rossi úgy fogalmazott, hogy a vereség vállalható. Egyetért a szövetségi kapitánnyal?
– Évekkel ezelőtt alighanem sokan aláírták volna előre, ha a magyar válogatott egy góllal kikap Olaszországban. Hogy azóta mennyit fejlődtünk, jól mutatja, most bosszankodhatunk a keddi vereség miatt. Bennem is van hiányérzet, mert úgy nyertek kettő egyre az olaszok, hogy rosszul játszottunk – kiváltképp az első félidőben. Ha jobban futballozunk, nagyobb esélyünk lett volna a pontszerzésre. Mindamellett igaza van Marco Rossinak abban, hogy tudnunk kell, hol a helyünk. Attól még, hogy az utóbbi időben szép eredményeket értünk el, továbbra is a földön kell maradnunk. Tisztában vagyunk a realitással, Olaszország erősebb nálunk, nem várható el tőlünk, hogy legyőzzük idegenben. Még akkor sem, ha minden meccsre úgy megyünk ki, hogy meg akarjuk nyerni. Sajnos Cesenában nem jártunk sikerrel, de az előttünk álló napokban van két lehetőségünk a javításra, Németország és Anglia ellen is bizonyíthatjuk, hogy előreléptünk.

– Ha valaki a sorozat kezdete előtt azt mondja önnek, némiképp bosszankodhatnak majd azért, hogy két forduló után „csak” három ponttal állnak, mit szólt volna?
– Azok után, ahogy az Európa-bajnokságon szerepeltünk, nem mosolyogtam volna meg az illetőt. Amit tavaly nyáron tettünk, kellő önbizalommal vértezett fel minket, okot adott arra, hogy a korábbiaknál merészebb álmokat szövögessünk. Ugyanakkor ezen a ponton megint csak azt kell mondanom, hogy lássuk reálisan magunkat: Anglia legyőzése is csoda volt.

– A németek legyőzése is az lenne?
– Persze, de így, hogy a kapitány nem kalkulálhat velem, kevesebb esély van rá... A viccet félretéve: azt gondolom, a három csoportellenfelünkből Németország a legszervezettebb és a legfelkészültebb, szerintem ellene lesz a legnehezebb dolgunk. A legutóbbi két meccse statisztikája, a labdabirtoklás aránya, a helyzetek száma is arról tanúskodik, hogy kitűnő formában van. Nem vitás, irtózatosan kemény mérkőzés elé nézünk, de a már említett Eb-n Münchenben is megmutattuk, hogy bármi megeshet, az ott történtekből hitet meríthetünk. Ezt a meccset ráadásul Budapesten rendezik, a telt háznyi publikum bennünket támogat, ha ugyanannyira fegyelmezettek leszünk, ugyanúgy betartjuk a taktikai utasításokat, ahogy Anglia ellen, újabb szép eredményt érhetünk el.

– Németországból keresték a napokban?
– Újságírók nem, ám a berlini csapattársaim üzentek. Azt írták, sajnálják, hogy nem léphetek pályára szombaton – náluk jobban ez csak engem keserít el. Hogy őszinte legyek, a Nemzetek Ligájában ezt a meccset vártam leginkább... No, de tényleg nem akarok már ezen rágódni, el kell fogadnom, hogy ezúttal a nézőtéren foglalhatok helyet. S közben már arra kell készülnöm, hogy kedden a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam Wolverhamptonban.

– Akartam is mondani: nézzük a jó oldalát, Anglia ellen biztosan játszhat.
– S még fittebb is leszek! Két kimerítő mérkőzés van mögöttem, ha a rosszban mindenáron jót akarunk keresni, megállapíthatjuk, az erőállapotomnak nem árt, hogy a németek elleni meccset kihagyom. Habár azért össze tudtam volna kaparni magamat szombatra is.

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA
3. CSOPORT
1. FORDULÓ

Június 4., szombat
MAGYARORSZÁG–Anglia 1–0
Olaszország–Németország 1–1

2. FORDULÓ
Június 7., kedd
Olaszország–MAGYARORSZÁG 2–1
Németország–Anglia 1–1

3. FORDULÓ
Június 11., szombat
20.45:
MAGYARORSZÁG–Németország
20.45: Anglia–Olaszország

4. FORDULÓ
Június 14., kedd
20.45:
Anglia–MAGYARORSZÁG
20.45:
Németország–Olaszország

5. FORDULÓ
Szeptember 23., péntek
20.45:
Németország–MAGYARORSZÁG
20.45: Olaszország–Anglia

6. FORDULÓ
Szeptember 26., hétfő
20.45:
MAGYARORSZÁG–Olaszország
20.45: Anglia–Németország

A 3. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Olaszország2113–2+14
2. MAGYARORSZÁG2112–203
3. Németország222–202
4. Anglia2111–2–11
A MAGYAR KERET
Kapusok: Dibusz Dénes
(Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Kerkez Milos (AZ Alkmaar – Hollandia), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Spandler Csaba (Puskás Akadémia FC), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter (Debreceni VSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Barnsley FC – Anglia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Vancsa Zalán (MTK Budapest)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik