Játékossors: több korábbi válogatott futballista is csapatot keres magának

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2022.01.09. 09:48
null
Vadócz Krisztián legutóbb Uruguayban futballozott, majd Kispesten edzett, ám korábbi klubja nem szerződtette, ettől még reméli, hamarosan labdába rúghat (Fotó: Imago Images)
Több magyar játékosnak is bizonytalan a jövője, többek között Bese Barnabás, Németh Krisztián és Vadócz Krisztián is szabadon igazolható.

 

Merre, hogyan tovább? Az átigazolási időszak hamarosan Magyarországon is elkezdődik, külföldön futballozó labdarúgóink közül már többen is klubot váltottak. Novothny Soma a német első osztályú Bochumtól a ciprusi élvonalban szereplő Anorthosziszhoz igazolt, Megyeri Balázs pedig a török Göztepétől ugyancsak Ciprusra, az AEL-hez tette át székhelyét.

De jó néhányan vannak még, akik keresgélnek.

A világjáró Vadócz Krisztián legutóbb az uruguayi első ligás Montevideo Wanderersben futballozott, jelenleg szabadon igazolható futballista. A középpályás szeptemberben Kispesten tréningezett, csakhogy nem tartottak igényt a szolgálataira, pedig a futballista elmondta, jó erőben érzi magát, azóta is fut, lépcsőzik, úszik, csak a játék hiányzik neki. Volt rá esély, hogy Afrikába igazol, esetleg Mezőkövesden köt ki, új csapata azonban továbbra sincs.

„Régóta csapatkeresésben vagyok – mondta lapunknak Vadócz Krisztián. – Szeptemberben a Honvéd második csapatánál két hetet tréningeztem, majd rákérdeztem, a látottak alapján számítanának-e rám, ám elutasító választ kaptam, és a napokban ugyanezt mondták a klub vezetői. Azt hiszem, soha többé nem kérdezek rá... Mindig is úgy gondoltam, ha a Honvédnál nem kellek, abbahagyom a labdarúgást, de nem érzem erőtlennek magam. Minden piac teljesen más, adott esetben Indiába is visszatérhetek, minden évben nyár elején keresnek, csakhogy most tél van, ilyenkorra már összeállnak a keretek, arról nem is beszélve, hogy a klubok kevesebb légióst foglalkoztathatnak. Az uruguayi szereplésem a térségben is nyomot hagyott, nem elképzelhetetlen, hogy Dél-Amerikában kötök ki, és az afrikai lehetőség is él még. A koronavírus-helyzet nem segíti a helyzetemet, és hát 36 éves vagyok, ez sem az a kor, amely vonzó egy játékost kereső klubnak. Sok csapattal beszéltem idehaza is, ahogy látom, máshogyan gondolkodnak a magyar piacon, mint külföldön... Arra jutottam, a jövőben is inkább légiósként próbálom megtalálni az utamat. Valami csak összejön.”     

A belga OH Leuvennél Bese Barnabás néhány héttel ezelőtt maga kérte szerződése felbontását, amelynek alighanem megvolt az oka, ám hogy a 23-szoros válogatott védő végül hol köt ki, egyelőre nem tudni.

Németh Krisztián ugyancsak szerződése felbontását kérte Debrecenben, a támadó szabadon igazolhatóként csapatot keres. Lehetőségei akadnak, információnk szerint a futballista legszívesebben visszatérne Amerikába. Varga Roland jövője sem egyértelmű, a nyáron hiába írt alá két évre szóló szerződést az al-Ittihad Kalba együtteséhez, a klubnál alig kap játéklehetőséget. Pedig a 31 éves válogatott szélső nagy reményekkel igazolt a klubhoz, és arról ábrándozott, hogy az Emírségkből is lesz lehetősége bekerülni Marco Rossi válogatottjába. Nem lenne meglepő, ha az arab csapatnál nem marasztalnák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik