Válogatott: Gera elnézést kért, Dzsudzsák szerint ki lehet jutni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.17. 16:39
null
Gera Zoltán is bízik benne, hogy Dárdai Pál folytatja a munkát a válogatottnál (Fotó: Korponai Tamás, archív)
A magyar labdarúgó-válogatott ma Telkiben tartott sajtótájékoztatót az Oroszország elleni holnapi felkészülési meccs előtt. A játékosok közül Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs és Juhász Roland válaszolt az újságírók kérdéseire. A közelgő meccs mellett mindhárman szót ejtettek Dárdai Pál szövetségi kapitány jövőjéről is.

Dárdai: Úgy döntök, hogy semmi se sérüljön

„Elnézést kérek a finn meccs utáni távolmaradásomért, elfelejtettem, hogy keresztül kell menni a vegyes zónán. Láttam, hogy a lányom elaludt a bátyám kezében, siettem haza, akkor szóltak utánam, hogy hol vagyok, amikor már hazaértem” – nyilatkozta Gera Zoltán hétfőn Telkiben (a támadó mentségére szólhat az is, hogy a Fradi-meccsek után nem ugyanott van a vegyes zóna, ahol az újságírók kérdezhetnek a játékosoktól, mint a válogatott találkozói után, ez is közrejátszhatott abban, hogy nem jelent meg).

Dárdai „tervezett” meccsre készül, jövőjéről nem döntött. A közösségi szellemet erősítendő állítja össze csapatát a kapitány, aki taktikai variációkat is ki akar próbálni. Bővebben itt!

„Nagyon örülök a győzelemnek, hogy szoros meccset hoztunk hazai pályán. Nyomás alatt játszottunk, hiszen kellett a győzelem a felzárkózáshoz a csoportban. Jó ellenfelet győztünk le, a finnek bizonyították. Jól játszottak, jól passzoltak, nehéz volt ellenük futballozni. Örülök, hogy a szurkolóinknak örömet tudtunk szerezni – mondta a pénteki meccsen győztes gólt fejelő FTC-játékos. – Az elmúlt hetekben három mérkőzésen nagyon jó közösség alakult ki a válogatottnál. Jó itt lenni edzéseken, azon túl is jól érezzük magunkat. Dárdai Pált emberként és kapitányként elfogadja mindenki. Nüánszokon múltak a győzelmek és a döntetlen, de az jellemzi a közösséget, hogy egy emberként dolgozunk. Biztos, hogy Pali nehéz helyzetben van, de bízunk benne, hogy marad.”

„Fontos az edző kisugárzása, Palival még játszottam együtt. Akkor is őszinte volt, elmondta a véleményét nekem és bárki másnak. Jót tesz az embernek, ha van egy karakán edző, aki feltárja a problémákat. Emellett meg kell említeni a közönség biztatását, nyolcvan percen keresztül ikszes meccs volt, korábban a harmincadik percben türelmetlenkedtek a nézők. Most viszont hiteles ember kérte őket, hogy ne legyenek türelmetlenek. És ezt tőle elfogadták. Velünk is máshogy dolgozik, látja, hogy mikor húzzon vissza, ne pörgessük túl és »égessük el« magunkat a kezdés előtt. Fontos tavasszal, hogy ne legyenek sérültjeink, a görögök elleni Eb-selejtező előtt is hozzuk a legjobb formánkat a klubjainkban, mert erre építhet a válogatott. Holnap biztos nem játszok kezdőként. Szeretnénk pályára lépni, de ez a kapitánytól függ. Örülök, ha beállít, de nem lesz bennem sértettség, ha nem” – tette hozzá Gera.

Gera: Ezúttal egy hiteles ember szólt a közönséghez

Dzsudzsák Balázs is az összefogás szerepét emelte ki, és azt, hogy most valóban van realitása az Eb-szereplésnek.

„Nemcsak csak a pályán tartottunk össze, hanem az ünneplésben is. Kellett ez a győzelem sok szempontból, és visszajött a remény. Én is felvállaltam, már hogy ki lehet jutni, van esély, oda lehet érni legalább a harmadik helyre. Ez most reálisnak tűnik” – kezdte a szélső.

„Csak ismételni tudom magam: lobbizok azért, hogy Palival kezdjük meg a jövő évet is. Remélem, sikerült meggyőznünk ezen a három meccsen, hogy amit kért, elvárt, másoknak beígért, azt velünk meg tudta valósítani. Nem egyszerű a helyzete, de nekünk az a feladatunk, hogy holnap még inkább megnehezítsük a döntését az oroszok legyőzésével” – mondta Dzsuzdsák Dárdaival kapcsolatban.

„Biztos, hogy az oroszok feledtetni szeretnék a kudarcaikat. Nincs hurráhangulat, nincs összhang a keretükben, a szakmai stáb és a vezetők között sem. Nekem viszont fontosabb a saját játékunk. Találkozok majd néhány klubtársammal, de nem tudom, milyen hangulat van most náluk. Nekem ez nem presztízsmeccs, bár eredményfüggő, hogy Moszkvába visszatérve néhány napig téma lesz. Kokorint nagy tehetségnek tartom, a világ bármelyik csapatában el tudom képzelni, remélem, hogy holnap nem lesz elemében” – nyilatkozta a Dinamo Moszkva szélsője a keddi meccsel kapcsolatban.

Juhász Rolandot a finnek ellen sérülés miatt le kellett cserélni, de injekcióval vállalni tudja a játékot a keddi meccsen.

„Sajnálatos sérülés miatt hagytam el a pályát, az első félidő végén volt egy ütközés, saját könyököm csúszott be a lengőbordámhoz. Hogy a szünet után visszamentem, az orvosi stáb érdeme. A második félidő elején megint ütköztem, s ezután már éreztem, hogy nem tudom folytatni a játékot. A doktor úr garantálta, hogy injekcióval tudok kedden játszani, nem érzem a fájdalmat, ennek a főpróbáját tartjuk most az edzésen” – fogalmazott Juhász a sérülésével és a lehetséges játékával kapcsolatban.

Nagyon bízom abban, hogy együtt marad a keret, még inkább a csapat. Utóbbiba beleértek mindenkit, aki együtt dolgozik. Pályán és azon kívül érződik az összetartásunk, az egész ország azon van, hogy Palit meggyőzze a maradásról. Mi is ezen vagyunk. Kevés meccs van a válogatottnak, minden mérkőzést ki kell használni a fejlődésre. Lehet gyakorolni más játékot, ki lehet próbálni embereket, igyekszünk úgy teljesíteni, hogy az ellenfél igazodjon hozzánk, és ne mi az ellenfélhez” – mondta a Videoton védője Dárdai Pál szövetségi kapitányról és a közelgő felkészülési meccsről.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bogdán Ádám (Bolton Wanderers – Anglia), Dibusz Dénes (Ferencváros), Király Gábor (Fulham – Anglia)
Védők: Fiola Attila (MVM-Paks), Forró Gyula (Újpest FC), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (Diósgyőri VTK), Lang Ádám (Győri ETO FC), Poór Patrik (MTK Budapest)
Középpályások: Elek Ákos (Diósgyőri VTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Kalmár Zsolt (RB Leipzig – Németország), Kovács István (Videoton FC), Simon Ádám (Videoton FC), Tőzsér Dániel (Watford – Anglia)
Támadók: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva – Oroszország), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország), Nikolics Nemanja (Videoton FC), Priskin Tamás (Győri ETO FC), Simon Krisztián (Újpest FC), Stieber Zoltán (Hamburger SV – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik