SZ. R. 2022.01.21 18:40 Frissítve: 2022.01.21 20:08

Sportrádió: Rossi szerint a legjobb helyre kerültem – Schäfer

A Sportrádió Hazafutás műsorának vendége volt Schäfer András, a magyar válogatott és az Union Berlin középpályása. A 22 esztendős játékos beszélt arról, hogy mit gondolt Marco Rossi a váltásról, és kiderült az is, miért volt az álma, hogy a berliniekhez igazoljon.

Schäfer András úgy érzi, nagyon jó évet tudhat maga mögött (Fotó: Árvai Károly, archív)

 

„Nem élcsapatról beszélünk, hanem egy nagyon jó formában lévő, stabil együttesről van szó, amelytől  azonban az nem várható el, hogy minden évben ott legyen a BL-indulást érő helyezések körül” – mondta el új klubjáról a Sportrádióban Schäfer András, a magyar válogatott és az Union Berlin középpályása.

„Szerintem most kellett meglépnem ezt, most érzem magam késznek erre, nagyon jó évet tudhatok magam mögött, így meg lesz az a kellő löket, ami át tud segíteni a nehéz helyzeteken, bár remélem, hogy ilyenek nem lesznek, hanem zökkenőmentesen fog alakulni az egész” – mondta a játékos a váltás körülményeiről.

 
Schäfer Andrást szerződtette az Union Berlin – hivatalos 
 Union Berlin: Most kell megugranom ezt az akadályt – Schäfer

Schäfert arról is kérdezte a Sportrádió műsorát vezető Lantos Gábor, hogy mennyi esélyt lát arra, hogy mihamarabb kezdőbe kerüljön.

„Most még ezzel nem foglalkozom. Az első célom természetesen az, hogy beverekedjem magam a kezdőbe, de most egy kisebb sérülésből jövök vissza. Ez is mutatja, hogy mennyire bíznak bennem, hiszen ennek ellenére is leigazoltak. Nagyon várom már, hogy beállhassak a közös munkába, és látok arra esélyt, hogy értékes perceket és meccseket kapjak. Mindent meg fogok tenni, rajtam nem fog múlni, és meglátjuk mi lesz" – jelentette ki Schäfer, hozzátéve, örülne, ha két hét múlva már kezdő lenne, de véleménye szerint a legfontosabb az, hogy mentálisan készen álljon berlini kalandjára.

„Pontosan tudom, hogy ez Európa egyik legkülönlegesebb csapata, ezért is volt az az álmom, hogy idejöhessek. A szurkolókkal olyan kapcsolatot ápolnak, amelyre elég kevés példa van” indokolta meg a klubváltás melletti döntését a középpályás.

A beszélgetés során szót ejtett arról is, hogy korábban Marco Rossi szövetségi kapitánnyal is egyeztetett az átigazolásról.

„Már fél évvel korábban is azt mondta, hogy szerinte jó döntés lenne a váltás, és úgy gondolja, hogy a legjobb helyre kerültem.”

A RÁDIÓ IDE KATTINTVA HALLGATHATÓ! 

2022.05.01 21:31:44

Légiósok BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Szükség van a csillagok kedvező együttállására is.

2022.04.10 17:07:07

Légiósok H. Á.

Az eszékiek a kispadra nevezték Kleinheisler Lászlót, aki végül a hajrában szállt csak be.

2022.03.13 16:46:28

Légiósok DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely; összefoglaló), K. T. I. (percről percre)

A dunaszerdahelyi együttes nem bírta el a hajrában kapujára nehezedő nyomást – két kör után nyeretlen a rájátszásban.