CS. A.
2022.11.17 08:35 Frissítve: 2022.11.17 09:02

Sepsi OSK: Tamás Márk nehéz időszak után az álomcsapatban

Tamás Márk, a Sepsi OSK magyar védője beszélt a remélt rájátszásról, pihenésről, valamint a válogatott is szóba került.

 

Tamás Márk (jobbra) megküzdött a helyéért a jól teljesítő Sepsi OSK védelmében (Fotó: Imago Images)

Elismerték a teljesítményét, Tamás Márk bekerült az álomcsapatba. A Sepsi OSK egyszeres magyar válogatott belső védőjének nevét a román élvonal legutóbbi (18.) fordulójának a legjobbjai között találjuk, miután kiemelkedően futballozott a Petrolul elleni (2–0) bajnokin.

„Jól ment a játék, az ellenfelünket alig engedtük közel a kapunkhoz, a csapatvédekezésünk tökéletesen működött, örülök, hogy elismerték a teljesítményemet” – mondta lapunknak a Sepsi 29 éves hátvédje. – Az viszont bosszant kicsit, hogy nem szereztünk több gólt, egyszer én is célt tévesztettem, a fejesem után a kapufát találta el a labda. Persze a legfontosabb a győzelem, a rájátszást érő helyek egyikére mindenképpen oda kell érnünk: jelenleg nyolcadikok vagyunk, de a hatodik FCSB csak egy ponttal szerzett többet, mint mi. Ha bejutunk, onnantól bármeddig eljuthatunk, miután a pontok feleződnek. S ne feledjük, a Román Kupában versenyben vagyunk, szinte biztosan továbbjutunk a csoportból, s akkor már a nyolc közé kerülünk, onnan pedig kieséses szakasszal folytatódik a küzdelem.”

A játékosok pihenhetnek kicsit, legközelebb december 2-án rendeznek tétmérkőzést – 2022-ben még három bajnoki és egy kupameccs vár a Sepsire.

„Kihasználtuk a feleségemmel a klubtól kapott öt szabadnapot, elutaztunk Olaszországba, megjártuk Rómát és Nápolyt is. Nehéz időszakot tudhatok magam mögött: amikor szeptember elején aláírtam a Sepsihez, jelentős lemaradással küszködtem, előtte sérüléssel bajlódtam. Mire felépültem és játszhattam volna, nagyszerűen teljesített a csapat, Cristiano Bergodi vezetőedző pedig nem akart változtatni, ami érthető. Beszéltem vele, és megnyugtatott, hamarosan megkapom a lehetőséget. Nem sértődtem meg, inkább keményen dolgoztam, s szerencsére éltem is az adódó eséllyel. Célom nem lehet más, mint hogy a csapatban ragadjak. Már csak azért is, mert eltökélt célom, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány újra számítson rám a válogatottban – hétről hétre kiemelkedően kell futballoznom.”

ROMÁN SUPERLIGA
18. FORDULÓ
Sepsi OSK–Petrolul
2–0 (Rondón 16., 56.)

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.

2023.01.05 22:02:01

Légiósok nemzetisport.hu

A 18-szoros válogatott középpályással megbecsülésről, célokról és a mágikus 10-es mezről is beszélgettünk.