Légiósok: Vadócz Indiába, Trezeguet mellé igazolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.14. 16:10
null
A klub bejelentette Vadócz Krisztián szerződtetését
Vadócz Krisztián az idén útjára indult indiai Szuperligába, a Pune City csapatába igazolt – jelentette be az indiai klub pénteken. A labdarúgó ügyeit intéző Careers Management Group menedzseriroda a Nemzeti Sport Online-nak megerősítette a hírt.

 

„John Goossens nagyon fog hiányozni a pályán és azon kívül is, de nagyon bízom abban, hogy Vadócz Krisztián beleillik a csapatunkba" – kommentálta Gaurav Modwell, a Pune City igazgatója a Goossens sérülése következtében nyélbe ütött üzletet.

A december 22-ig, a rövidke indiai szezon végéig aláíró Vadócz Krisztián pénteken már együtt edzett új csapatával, és ha játékengedélye megérkezik, szombaton, a NorthEast United elleni idegenbeli bajnokin pályára is lép.

INDIA UTÁN NYUGAT-EURÓPA?
A labdarúgó ügyeit intéző Careers Management Group menedzserirodától megtudtuk azt is, hogy a középpályás januártól minden bizonnyal Nyugat-Európában folytatja pályafutását. Az egyeztetések szerződéskötés-közeli fázisban tartanak.

„Goossens kiváló játékos, de már előre kell néznünk, és Vadócz nagyon tapasztalt, aki középpályásként több bajnokságban és hazája válogatottjában is bizonyított. A szerződtetésével nem borul fel a csapat egyensúlya, minőségi pótlást jelent" – mondta Franco Colomba vezetőedző.

Vadócznak a nyáron lejárt a szerződése a dán Odensénél, azóta a Budapest Honvédnál tartotta magát formában. Mint azt a napokban, a játékos közeli munkába állását jövendölő cikkünkben jeleztük, több megkeresése is volt a középpályásnak, ám egészen idáig egyik ajánlatra sem bólintott rá.

Pune az ország nyugati partvidékének közelében, Mumbaitól délkeletre fekszik, és ötmillió lakójával India hetedik legnépesebb városaként tartják számon. A Pune City FC az eddigi hét bajnoki mérkőzésén 11 pontot gyűjtött, és az Indiai Szuperliga meglehetősen szoros tabellájának harmadik helyén áll.

KIEMELT SZTÁROK AZ IDEI BAJNOKSÁGBAN
Atlético de Kolkata: Luis García (spanyol)
Chennaiyin: Elano (brazil)
Delhi Dynamos: Alessandro Del Piero (olasz)
Goa: Robert Pires (francia)
Kerala Blasters: David James (angol)
Mumbai City: Fredrik Ljungberg (svéd)
NorthEast United: Joan Capdevila (spanyol)
Pune City: David Trezeguet (francia)

A Pune városába való klub nemzetközi sztárjai között a francia világ- és Európa-bajnok támadó, David Trezeguet és a görög Kosztasz Kacuranisz is ott található.

Az idén útjára indított indiai Szuperligában nyolc csapat verseng. Az októberben és novemberben sorra kerülő alapszakaszban oda-vissza körmérkőzést vívnak a klubok – most tartanak ennek körülbelül a felénél. Az első négy helyezett jut be a rájátszásba, ahol kétfelvonásos, oda-vissza elődöntő következik, majd a győztesek december 20-án vívják az egymérkőzéses finálét.

A liga csapatainak játékoskereteit – az észak-amerikai MLS-klubokéihoz hasonlóan – szigorú szabályok szerint töltötték fel: minden csapathoz került egy sztárlégiós (Vadócz csapatában Trezeguet ez az ún. „marquee player"), hét további légiós (közülük kettőt igazolhattak szabadon a klubok, a többieket a központi játékosbörzén szerezhették meg), valamint 14 indiai futballista, akik közül legalább négynek helyi kötődésűnek kell lennie.

AZ INDIAI SZUPERLIGA ÁLLÁSA
1. Atlético de Kolkata 8 3 4 1 11–7 4 13
2. Chennaiyin FC 8 3 4 1 14–11 3 13
3. Pune City 7 3 2 2 8–9 -1 11
4. Mumbai City 8 3 2 3 8–10 -2 11
5. NorthEast United 7 2 3 2 6–6 0 9
6. Kerala Blasters 8 2 3 3 5–6 -1 9
7. Goa 8 2 2 4 9–10 -1 8
8. Delhi Dynamos 8 1 4 3 7–9 -2 7
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik