Játékossors: nem várnak télig! Németh és Vadócz is aláírhat a napokban

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2014.11.06. 19:14
null
Németh legutóbb a Rodában futballozott, hamarosan csapatot találhat
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a napokban eldőlhet két klub nélküli magyar válogatott labdarúgó, Németh Krisztián és Vadócz Krisztián sorsa is.

Mártöbb mint két hónap eltelt a nyári átigazolási időszak óta, de sem Németh Krisztián, sem Vadócz Krisztián nem bólintott rá még egyetlen csapat ajánlatára sem. Előbbi az MTK-nál, utóbbi a Budapest Honvédnál tartotta formában magát az átmeneti időszakban, a közös folytatás azonban egyikőjük esetében sem került napirendre.

Az NSO a Careers Management Group menedzserirodánál arról érdeklődött, a két játékos helyzete megoldódik-e a közeljövőben, vagy csak a téli átigazolási időszakban terveznek csapatot találni. Kérdésünkre Pataky Tibor, a CMG igazgatója elmondta, mindkét játékosnak több lehetősége van, Európából, valamint a tengerentúlról is érdeklődnek irántuk, és a napokban eldőlhet a sorsuk.

A magyarországi folytatással kapcsolatban hasonló a játékosok hozzáállása a nyárihoz, továbbra sem aktuális, hogy NB I-es klub legyen a következő állomáshely.

„Ha Magyarországon szerették volna folytatni pályafutásukat, akkor már aláírtak volna, több NB I-es csapat is bejelentkezett értük, jelenleg azonban csakis a külföldi folytatás jöhet szóba. Németh Krisztián és Vadócz Krisztián esetében is olyan megoldást keresünk, amely mind sportszakmai, mind hosszú távú stabilitás szempontjából megfelelő lehet számukra” – mondta el Pataky Tibor.

Némethen és Vadóczon kívül is vannak olyan válogatott labdarúgók, akik még nem találtak maguknak csapatot. Hajnal Tamással kapcsolatban megírtuk, hogy a Ferencvárossal edz, de január előtt nem dönt sorsáról. Koman Vladimir jövője is kérdéses, őt a DVTK szerződtetné, valamint Bodor Boldizsár sem bólintott rá egyetlen ajánlatra sem.

A két játékos pályafutása

Németh Krisztián az MTK-ban kezdte pályafutását, onnan 18 éves korában került a Liverpoolhoz. A „vörösök” kétszer is kölcsönadták őt, 2010-ben pedig végleg távozott, és aláírt az Olympiakoszhoz. A görög együttes szintén kölcsönadta őt, majd 2011-ben fél évre hazatért az MTK-hoz. Ezt követően Hollandiába igazolt, előbb a Waalwijkbe, majd a Rodához. Utóbbi csapattal a nyáron bontott szerződést.

Vadócz Krisztián a Budapest Honvédnál kezdte karrierjét, húszévesen került külföldre, a francia Auxerre-hez. Féléves skót kölcsönjáték után 2007-ben a holland NEC-hez igazolt, majd 2008-tól három éven át a spanyol Osasunában játszott, 71 alkalommal lépett pályára a Primera Divisiónban. 2011-ben újra a NEC játékosa lett, majd rövid klub nélküli időszakot követően az Odensében futballozott, a nyáron azonban lejárt a szerződése, így ő is szabadon igazolható.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik