Anglia: nem csak az Eb miatt lesz különleges Nagy Ádám nyara

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.03.05. 20:35
null
Nagy Ádám a magyar válogatott mezében 2020 novemberében (Fotó: Török Attila)
Nagy Ádám az egyik főszereplője az angol labdarúgó-bajnokság második vonalában (Championship) szereplő Bristol City hétvégi bajnoki felvezetésének – nem véletlenül, hiszen a magyar válogatott középpályás szép emlékeket őriz a szombati ellenfélről, a QPR-ról. A klubhonlapon posztolt videóban szóba kerül az angliai beilleszkedés, a járványhelyzet, az Európa-bajnokság – és az apaság.

 

„Az előző idényben ellenük szereztem meg az első gólomat, és ebben a kiírásban is betaláltam nekik, ráadásul mindkétszer nyertünk, úgyhogy alig várom a szombati meccset. Igyekszem megint odatenni magam” – érzékeltette a párharc különlegességét Nagy Ádám (akinek több gólja egyelőre nincs a Championshipben).

A legutóbbi három fordulóban kétszer nyerő, egyszer veszítő Bristol City a 12. helyen áll 45 ponttal, a megelőző három körben csupán egy ponttal gazdagodó QPR 40-nel a 17. pozícióban várja a szombat délután négykor kezdődő mérkőzést.

„Küzdelmes meccsnek ígérkezik, egyúttal színvonalasnak, hiszen olyan ellenfél vár ránk, amelyik játssza a futballt. Sajnálatos, hogy továbbra is üres stadionban lépünk pályára, de ettől még a hazai pálya előnyt jelent, és remek lehetőséget kínál, hogy feledtessük a Bournemouth elleni szerdai vereséget” – folytatta a magyar légiós.

A klubhonlapon posztolt videós kérdezz-felelek során Nagy Ádám arról is beszélt, hogy sok tekintetben egyszerűbb a második bristoli éve, mint amilyen az első volt.

„Jobb lett az angolom, sokkal könnyebben megértetem magam a többiekkel a pályán is. A beilleszkedéshez mindig idő kell, de most már nagyon jól érzem magam a bőrömben – mondta a játékos. Ezen a ponton persze megkerülhetetlen a járványhelyzet. – Tavaly ilyenkor azt gondolhattuk, hogy csupán két-három hónapot kell várnunk, és az élet visszatér a normális kerékvágásba. Ehhez képest a helyzet változatlan. Mi, futballisták szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen nem veszítettük el a munkánkat, miközben világszerte sokak életét teljesen átírta a vírus. Nagyon jó lenne, ha végre visszakaphatnánk a drukkereinket a stadionba...”

Talán majd az Európa-bajnokságon, amely csak az egyik izgalmas fejezete lesz a magyar válogatott Nagy Ádám nyarának. Merthogy:

„Érkezik a kis Nagy! A kicsit, egy kisfiút, június első hetére várjuk, úgyhogy szó se róla, mozgalmas nyárnak nézünk elébe. Bár már ott tartanánk! Nehéz választ adni arra a kérdésre, hogy az Európa-bajnokságot vagy a bébit várom-e jobban, de azt gondolom, ilyen esetben azért mégiscsak a kicsi az első!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik