Portugália: „Kerkez Milos megállná a helyét a Benficában”

Vágólapra másolva!
2023.03.03. 13:00
null
Joao Janeiro szerint Kerkez Milos jól illeszkedne a Benfica futballjába is (Fotó: Getty Images, archív)
Portugáliában tényként kezelik, hogy a Benfica megpróbálja szerződtetni Kerkez Milost az AZ-től, ha a lisszaboni együttes jelenlegi első számú bal oldali védője, Álex Grimaldo nem hosszabbítja meg június 30-án lejáró szerződését. Lapunk megkereste a Szeged, a Kisvárda és a Debrecen korábbi edzőjét, a jelenleg Lisszabonban élő Joao Janeirót, hogy elsősorban sportszakmai szempontok alapján körbejárjuk a lehetséges transzfert: a 19 éves, négyszeres magyar válogatott Kerkez Milos a holland élvonalbeli AZ-től a világhírű, kétszeres BEK-győztes Benficához kerül?

 

 

„Nagyon örülnék, ha a Benficához szerződne, mert tisztában vagyok vele, milyen értékek rejlenek a magyar labdarúgásban     – mondta a Nemzeti Sportnak a portugál Joao Janeiro (kis képünkön). Itt, Portugáliában rendszeresen elmondom az engem megkereső sajtónak, hogy Magyarországon kiváló képességű játékosokra lehet bukkanni, és az egyik legjobb példa erre Kerkez Milos. Ha valóban a Benficához szerződik és ott megállja a helyét, az jó lenne a klubnak, a játékosnak, a magyar futballnak egyaránt.”

Kerkez Milos nagyjából 15 millió euróért érkezhetne az alkmaari csapattól a lisszaboni klubhoz, amelynél azonban továbbra is prioritásként kezelik Álex Grimaldo hosszabbítását.

„Már hat éve van a Benficánál, mára szinte mindent megadott a piros-fehéreknek, amit megadhatott, joggal érezheti úgy, hogy tovább kell lépnie. Ezért egyrészt nem tartom egyszerűnek a szerződéshosszabbítás lehetőségét, másrészt azt látom, olyan játékos érkezhetne a helyére, aki – mondjuk így – a klub adósának érezné magát, és mindent megtenne érte” –     véli Janeiro.

Persze az egyik legfontosabb kérdés, hogy Kerkez képes lesz-e Benfica-szintű játékossá válni, ráadásul ez már olyan csapat, amelynél nem sok időt adnak a beilleszkedésre.

„Az egyik legfontosabb faktor, hogy milyen előszezonja lesz  – fogalmazott Joao Janeiro.  – A Benficában csak olyan játékosok ragadhatnak meg, akik keményen és agresszívan dolgoznak, leteszik a teljesítményt az asztalra. Nem ismerem személyesen Milost, de azt tudom róla, hogy a munka frontján nem lesz vele gond. Már több bajnokságot megjárt, több iskolát megismert, fiatal kora ellenére tapasztaltnak mondható. Szereti és jól is játssza a támadófutballt, ezért nem látom akadályát, hogy beilleszkedjen az offenzív futballt játszó Benficába. A védekezést illetően pedig inkább az egyéni tudásra kell fordítani a hangsúlyt, tehát rajta múlik, miként lesz képes fejlődni.”          

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik