Légiósok: Király szerint Lauth nagyon jó fogás lenne a Fradinak

Vágólapra másolva!
2014.06.10. 12:09
Két évet még mindenképpen védene az 1860 Münchennél, aztán pedig a Haladásban fejezné be Király Gábor, aki a válogatott számára is készenlétben áll, müncheni játékostársát, a Ferencváros kiszemeltjét pedig erősen ajánlja a zöld-fehéreknek a meccseket eldöntő képességei miatt. A 90-szeres válogatott futballkapus a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: új edzője, Ricardo Moniz egy kész stábba érkezik majd.

„Jól járna a Ferencváros Benjamin Lauth leigazolásával, ő számomra egy legenda, aki nemegyszer mentette meg a klubot a kieséstől, sok győztes gólt szerzett. A szurkolók nehezen engedték el, de a klub vezetése úgy döntött, fiatalítanak a csatársorban. Amúgy van még két-három jó éve, a megvillanásaival meccseket képes eldönteni; egyértelműen ajánlhatom a Fradinak!" – fogalmazott Király Gábor.Király Gábor.

Új edzőjükről elmondta: „Még nem találkoztam Ricardo Monizzal, mert éppen szabadságon vannak a játékosok; nem ismerem személyesen, ám miután követem a Haladás révén is a magyar focit, tudom, milyen munkát végzett a Fradinál. Ide hozzánk egy kész stábba érkezik vezetőedzőnek, s nyilvánvalóan a klub irányvonalát kell majd követnie."

„Még októberben egy plusz egy évvel meghosszabbítottam a szerződésemet az 1860 Münchenben, s ez is azt mutatja, hogy itt nem a kor számít, hanem a teljesítmény. Védek náluk, ameddig csak lehet, amíg a szervezetem engedi. Mindenképpen hazatérek majd Szombathelyre, szeretnék még a Haladásban is védeni pályafutásom zárásaként, mert ez a klub számomra a legfontosabb. Ott szeretném befejezni, jó lenne a bajnoki trófeát felemelni egyszer otthon" – jelezte a saját terveiről.

Hozzáfűzte: „Büszke vagyok, hogy a szombathelyi Rózsa Danit láthatom a válogatott kapujában, s még gólt sem kapott eddig. Örülök Nagy Gabi debütálásának is, a szüleink együtt fociztak a Haladásban. Hogy én védek-e még a válogatottban? Jó kérdés. Beszéltem Pintér Attilával korábban, nekem már nem kell bemutatkoznom, de jeleztem, ha nagyon szükséges, rendelkezésre állok, rám mindig számíthat a magyar nemzeti csapat, ám érdemes több fiatal kapust kipróbálni. Eb-esélyek? Ki lehet jutni, de a mostaninál jobb teljesítményt nyújtva – húsz százalékot rá kell tenni a játékosoknak a klubjukban nyújtott teljesítményükre."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik