F. B. 2021.04.06 12:57 Frissítve: 2021.04.06 22:19

NB III: „Sportszerűségből megbukott a DVTK II" – háborognak Tiszafüreden

5–1-es vereséget szenvedett a Tiszafüred a DVTK II ellen vasárnap a labdarúgó NB III Keleti csoportjának 27. fordulójában. A tiszafürediek kezdőcsapata koronavírusos megbetegedések és sérülések miatt olyannyira foghíjas volt, hogy középcsatárként az a Ladányi Patrik szerepelt, akinek eredeti posztja kapus. A fürediek kérték az ellenféltől a mérkőzés elhalasztását, de a diósgyőriek ebbe nem mentek bele, ezt a Tiszafüred dörgedelmes közleményben kérte számon. Kedden este a borsodiak szintén közleményben reagáltak, amelyben nyilvánvalóvá teszik, hogy a meccshalasztásra azért nem volt mód, mert az – a következő időszak sűrű programja miatt – akár a bajnokság biztonságos befejezését is veszélyeztethette volna.

 

Képünk illusztráció, a két csapat őszi bajnoki mérkőzésén készült, amelyet a Tiszafüred nyert meg 3–2-re  (Fotó: Észak-Magyarország/Kozma István)


A tiszafürediek elnökhelyettese, Ábrahám Tamás a klub honlapján megjelent közleményben sérelmezte, hogy a diósgyőriek mereven elzárkóztak a halasztástól, pedig a mérkőzés előtt két nappal újabb megbetegedések döntötték ágyba a tiszafüredi vezetőket és a játékosokat.

Szemünkben sportszerűségből megbukott a DVTK II” – jelezték a tiszafürediek, még úgy is, hogy egy héttel ezelőtt a Balassagyarmat hasonló kérését akceptálta a borsodi klub. A fürediek emlékeztetnek rá, hogy ősszel a Mezőkövesd II, a Balassagyarmat és a Putnok is belement a halasztásba, továbbá a Jászberény is így döntött – igaz, a mérkőzések feltorlódása miatt a Tiszafüred végül inkább lemondta ezt a találkozót, vállalva a meccs nélküli vereséget.

Gratulálni ezúttal nem tudunk a győztesnek és a vasárnapi súlyos vereség ellenére is nyugodtan feküdtünk le este” – hangsúlyozzák a közleményben, hogy számukra bármilyen győzelemnél fontosabb a fair play és mindent megtettek a pályán, amit az önbecsülésük, sportszerű magatartásuk megkívánt.

Érdekesség még, hogy az eredetileg kapus Ladányi Patrik csatárként csak egy félidőt „bírt”, helyette a szünetben a betegsége után visszatérő Szabó Tamás lépett pályára.

A képet azért árnyalja, hogy – amint arra a szoljon.hu felhívta a figyelmet – a mérkőzés elhalasztására azért nem igazán lehetett mód, mivel a DVTK II-re most és jövő hét szerdán, emellett ezen a vasárnapon is bajnoki meccs vár, így nagyon feltorlódtak volna a találkozóik. Továbbá az is említésre méltó, hogy a Tiszafüred március 30-án, kedden még arról számolt be honlapján, hogy mindenképpen szeretnének játszani, még akkor is, ha szűkös kerettel kell pályára lépniük a diósgyőriek ellen.

A tiszafürediek közleményét teljes egészében itt olvashatják!

Megkeresésünkre a DVTK kedden este reagált, a Nemzeti Sport Online-nak küldött közleményt változtatás nélkül közöljük:

A Diósgyőri VTK értetlenül fogadta a Tiszafüredi VSE közösségi médiában, valamint a klub hivatalos weboldalán megjelent nyílt közleményét, amelyben elítéli a klubunk tartalék csapatát azért, mert április 4-én, vasárnap le kellett játszani az egyébként 5–1-es diósgyőri sikerrel végződött találkozót.

Az ügy előzményével kapcsolatban azt is látni kell, hogy a Tiszafüredi VSE edzője és labdarúgó-szakosztályának elnökhelyettese a mérkőzés előtt három nappal, tehát csütörtökön ugyanezeken a fórumokon határozottan kijelentette, hogy szeretné lejátszani a találkozót, ezért mindent el fognak követni. Ezek után természetesen a mi csapatunk is ennek szellemében készült a vasárnapi összecsapásra.

A Tiszafüredi VSE pénteken valóban megkereste a DVTK-t azzal a szándékkal, hogy halasszuk későbbi időpontra a mérkőzést, de ekkor erre már nem volt mód. Egyrészt azért, mert a Balassagyarmattal szemben már van egy későbbi időpontra tett mérkőzésünk, másrészt pedig az áprilisi és a májusi időszak annyira sűrűvé vált, hogy akár a bajnokság biztonságos befejezését is veszélyeztethette volna.

A DVTK tartalék 04.07-én a Balassagyarmatot, 04.11-én a Salgótarjánt fogadja, 04.14-én
Mezőkövesdre utazik, 04.18-án a BVSC-t látja vendégül, 04.25-én Sényőn vizitál, 04.28-án a Putnok érkezik az DVTK edzőközpontjába, 05.02-án pedig a tállyai mérkőzés következik. Ez is mutatja, hogy a pótlásra nehezen lehetett volna új időpontot találni. Érdekesség, hogy a Balassagyarmat ellen halasztott mérkőzés időpontját sem a két klub, hanem a Magyar Labdarúgó Szövetség határozta meg, ami nem feltétlenül egyezik meg a szakmai elképzelésekkel, de természetesen tudomásul vettük a döntést.

A Tiszafüredi VSE két héttel ezelőtt a Gyöngyös ellen 18-as kerettel, most vasárnap a DVTK tartalékkal szemben 17 játékossal állt ki a bajnoki mérkőzésre. Az MLSZ adatbázisa alapján 12 olyan labdarúgót találunk, aki mindkét összecsapásra nevezve volt.

A DVTK ezzel ezt az ügyet lezártnak tekinti, a Tiszafüredi VSE valamennyi játékosának, vezetőjének és szurkolójának jó egészséget, a sportpályán pedig további sok sikert kíván
.”

2021.04.18 11:53:33

Labdarúgó NB II BÁBICS NORBERT

Összesen hat gólt esett az esőben lejátszott mérkőzésen, így a Loki megerősítette második helyét.

2021.04.18 13:36:25

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy.

Győrben győzött a Loki, Soroksáron nyert a Gyirmót • Szentlőrinci siker Csákváron • Villantak a piros lapok.

2021.04.16 21:17:56

Labdarúgó NB II BERECZKY BENCE

Görgényi Dávid gólja döntött, három ponttal távozott az Ajka Debrecenből.

2021.04.16 21:17:56

Labdarúgó NB II FERENCZ NORBERT

Első félidei játékának, a másodikban pedig Rados kapusnak köszönheti győzelmét a listavezető fővárosi együttes.

2021.04.16 21:17:56

Labdarúgó NB II KVANDUK BENCE

Emberhátrányban is vezetést szerzett a baranyai együttes, végül mégis csak egy ponttal gazdagodott.