NB III: nem használhatja a városi stadiont az Eger

Vágólapra másolva!
2021.09.17. 17:38
null
Egri labdarúgók egy korábbi edzésen (Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap)
Szerződésszegés miatt megtiltották az Eger SE NB III-as és megyei I. osztályú labdarúgócsapatainak, hogy a két együttes számára edzéseket tartsanak és mérkőzéseket rendezzenek az önkormányzati sportlétesítményekben – számolt be róla a heol.hu.

 

Sok mindent megéltek már az utóbbi évtizedekben az egri drukkerek, ám olyanra még nem akadt példa, hogy kedvenceik nem tréningezhetnek, illetve nem játszhatnak meccseket a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban.

A hivatalosnak tekinthető indoklás szerint „Az Egri Városi Sportiskola és az Eger Labdarúgó Sport Kft. – amelynek 90 százalékos tulajdonosa lényegében a DVTK – között köttetett szerződés megszegése miatt vizsgálatot indított az önkormányzat, és annak lezártáig a városi stadion és a Felsővárosi Sporttelep füves és műfüves pályáinak tulajdonosaként megtiltotta a két érintett csapat edzéseit és mérkőzéseit.” Ez szerepel az egerinfo.com nevű oldalon, amely magától az önkormányzattól tudta meg a hírt.

A történtek előzménye, hogy Mirkóczki Ádám egri polgármester szeptember elején bejelentette, a továbbiakban nincs együttműködés a DVTK-val, így valószínűleg ez az első lépés az ügyben.

Az Eger SE első csapata 7 forduló után 9 ponttal a 9. helyen áll az NB III Keleti csoportjában. Az együttes szeptember 22-én játszik legközelebb bajnoki mérkőzést Jászberényben, szeptember 26-án viszont hazai pályán kell(ene) fogadnia a DEAC-ot.

AZ EGRI LABDARÚGÓKLUB REAKCIÓJA

A klub szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményét tartalmi változtatás nélkül közöljük.

Nem szegett szerződést az Eger SE-t működtető Eger Labdarúgó Sport Kft., és annak ellenére, hogy az egri polgármester megtiltotta a saját városának NB III-as és a megyei első osztályban játszó tartalékcsapata számára a Felsővárosi Sporttelep pályáinak használatát, az Eger SE vezetői továbbra is biztosítanak minden feltételt a csapatok minél sikeresebb szereplése érdekében.
Számunkra továbbra is az egri labdarúgás, az egri labdarúgók a legfontosabbak. A mérkőzés- és edzéshelyszínt is biztosítani fogjuk csapataink számára, több környező településsel is tárgyalunk, ezúton is köszönjük, hogy felajánlották a pályáikat, a saját edzőtermünk pedig folyamatosan a rendelkezésünkre áll. Természetesen a játékosok nem örülnek ennek a helyzetnek, de megértik, hogy rajtunk kívül álló okokból, az egri polgármester döntése miatt kényszerülnek más pályára, pályákra. Reméljük, hogy a mérkőzéseken ez nem fog látszani, és a nehéz helyzet még jobban összekovácsolja őket. Ahogy megvan a pontos helyszín, helyszínek, tájékoztatjuk szurkolóinkat, az egri közvéleményt” – mondta Juhász Gábor, az Eger Labdarúgó Sport Kft. ügyvezetője.
„Az Eger SE egyértelmű álláspontja az, hogy semmilyen szerződésszegést, jogsértést nem követtünk el. Ezzel kapcsolatos álláspontunkat eljuttattuk az illetékesekhez, kérve azt, hogy teljesítsék a köztünk lévő szerződésben foglaltakat, vagyis biztosítsák az Eger SE összes csapatának az edzési lehetőséget, valamint a mérkőzések megrendezésének lehetőségét is. Sajnáljuk, hogy az egri polgármester ilyen helyzetbe hozza saját városának csapatait” – folytatta a sportvezető.
„Azt gondoljuk, hogy az utóbbi években a DVTK szerepvállalásának is köszönhetően rendkívül pozitív folyamatok indultak el az egri labdarúgásban. A gyermekek valóban XXI. századi körülmények között tudnak készülni, megkaptuk a tehetségközponti státuszt, szoros szakmai kapcsolatot ápolunk a kiemelt akadémiaként működő diósgyőri utánpótlással. A DVTK az összes vállalt kötelezettségét betartotta, s efelett is rengeteg segítséget nyújt és nyújtott az Eger SE működéséhez. Mind az Eger SE, mind a DVTK vezetősége törekszik arra, hogy Eger városával a lehető legjobb együttműködés alakuljon ki, ahol az első számú érdek, hogy a gyermekek számára minden körülmény biztosítva legyen, illetve hogy a nálunk dolgozóknak is minden szinten kiemelkedő körülményeket biztosítsunk. Ezek az érdekek nem sérülhetnek, és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy az egri futball jövője biztosítva legyen. Szeptember eleje óta 8 főállású edző dolgozik a klub utánpótlásában, valamint a mindenki által jól ismert Csuhay József személyében új szakmai igazgató érkezett az Eger SE-hez” – fejezte be Juhász Gábor.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik