F. B. 2020.05.05 13:52 Frissítve: 2020.05.06 01:40

NB II: Vácon csalódottak, kedvezőbb döntésben reménykedtek

Mint beszámoltunk róla, az MLSZ hétfői elnökségi ülésén döntött arról, hogy az alacsonyabb osztályú bajnokságok nem folytatódnak, a félbemaradt bajnokságok záró táblázata alapján jelölik ki a feljutókat és a kiesőket. Ez az NB II-re nézve azt jelenti, hogy a Tiszakécske és a Vác kiesett, pontosabban – a szövetség megfogalmazása alapján – nem nevezhet a következő másodosztályú bajnokságra. A váciak csalódottak az MLSZ döntése miatt.

Békéscsaba–Vác meccs februárban, fehérben a váciak (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)

 

A Vác a lejátszott 27 mérkőzésén 12 pontot szerzett, ezzel a 19. helyen zárt az NB II-ben. A klubnál csalódottak az MLSZ döntése miatt, mert hiába szerepeltek gyengén a bajnokságban, titkon reménykedtek benne, hogy megtarthatják másodosztályú tagságukat.

Titkon reménykedtünk benne, hogy az a döntés születik, hogy a következő kiírásban ugyanazokkal a csapatokkal indul újra az NB II, mint tavaly nyáron, tehát nem lesznek kiesők – ecsetelte az NSO-nak Belák Gyula ügyvezető. – Április harmincadikán egyébként arról volt szó, hogy futballozni kell, mi arra is készültünk, hogy lejátsszuk a bajnokság hátralévő meccseit; igaz, sok értelmét nem láttuk volna. Semmi nem szivárgott ki arról, hogy nem lesz folytatás. Az egyik szemem sír, a másik nevet – amikor egy évvel ezelőtt átvettük a klubot és mindenki távozott a csapattól, akkor az volt a cél, hogy életben maradjunk, és egy év múlva legalább NB III-as együttesünk legyen. Azonban a kényszerszünet alatt már abban bíztunk, hogy megtarthatjuk az NB II-es tagságunkat. A következő bajnokságra összeállt volna minden, hiszen a klub stabilizálása megtörtént. Olyan keretet tudtunk volna összerakni, illetve olyan feltételeket tudtunk volna biztosítani, amelyekkel eséllyel pályáztunk volna arra, hogy megtartsuk a másodosztályú tagságunkat. Nyártól reményeink szerint végre saját stadionunkban, saját szurkolóink előtt játszhatunk, akik 2016 óta alig láttak Vácon mérkőzést. Szomorúan, de tudomásul vesszük a szövetségi döntést.”

2023.05.27 23:54:43

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Ahogy a bakonyiak, úgy a nyírségiek is megnyerhették volna a találkozót, ám mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek.

2023.05.28 00:21:12

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A második félidőben Suszter fejesével megnyerte a meccset az Iváncsa és lépéselőnybe került a Kozármislennyel szemben az osztályozón.

2023.05.28 00:30:56

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Hiába a zuglóiak elsöprő fölénye az NB III-ban, az osztályozón ez egyelőre kevésnek bizonyult.

2023.05.21 22:49:08

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A remény adva van, éppen a négyezres nézőszám jelzi, mennyire vevők a focira az emberek ezen a szinten is, és pontosan az ilyen rendezvények adhatnak erőt, motivációt egy gyereknek, aki esetleg csak szűkebb pátriájában futballozhat, de előtte lebeghet a cél, hogy ő is egy fehérvárihoz hasonló csodálatos stadionban, ennyi néző előtt lépjen pályára.

2023.05.21 01:30:34

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Egy hajrában elért góllal nyerve megőrizte NB II-es tagságát a Tiszakécske.