N-P. T.
2023.02.14 07:12 Frissítve: 2023.02.14 09:09

NB II: Az NB I-ben ennél több kell – Bobál Dávid az MTK háromgólos győzelme után

A labdarúgó NB II 23. fordulójának záró mérkőzésén az MTK a Békéscsabát fogadta, és második félidei jó játékával 3–0-s győzelmet aratott. A találkozó után az NSO Tv stábja Bobál Dáviddal beszélgetett, aki a télen Mezőkövesdről érkezett kölcsönbe a kék-fehérekhez, és akivel a védelemben még gólt sem kapott három meccsen a fővárosi gárda. A bekk videónkban arról is beszél: olyan jól érzi magát, hogy kölcsönszerződése lejárta után sem szeretne visszatérni Mezőkövesdre.

 

Bobál Dávid szerint az MTK nem játszott jól ezen a mérkőzésen.

„Én azt éreztem, hogy kicsit tompák vagyunk, sok volt a pontatlanság, főleg az első félidőben. Aztán a végén bedaráltuk az ellenfelet, nagyon nyomtunk már a második félidőben, és sikerült nyerni ilyen különbséggel. Nagyon örülünk neki, de még sokat kell fejlődni. Ez a teljesítmény az NB II-ben még elég, de ha az NB I-be fel fogunk jutni, márpedig ez a célunk, akkor ott több kell.”

Bobál a télen érkezett kölcsönbe Mezőkövesdről. Ez volt a harmadik meccse az NB II-ben az MTK színeiben, csapata azóta gólt sem kapott – videónkban megkérdezzük, mekkora az összefüggés a két dolog között. Elmeséli azt is: annyira jól érzi magát az MTK-ban, hogy nyáron, a kölcsönszerződése lejárta után is maradna szíve szerint.

LABDARÚGÓ NB II
23. FORDULÓ

MTK BUDAPEST–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 3–0 (0–0)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 500 néző. Vezette: Derdák Marcell (Huszár Balázs, Rózsa Dávid)
MTK: Rácz G. – Poór (Varju, 83.), Szépe, Bobál D., Vadnai – Mezei Sz. (Stieber Z., 60.), Kata – Bognár I. (Kocsis G., 82.) – Kovács Mátyás, Németh K., Zuigeber (Palincsár, 86.). Vezetőedző: Horváth Dávid
BÉKÉSCSABA: Póser – Puskás G., Albert I. (Fazekas L., 86.), Bora, Mikló – Váradi Á. (Hamed, 73.), Zvara L. (Illyés T., 86.), Kitl M., Horváth P. – Czékus (Farkas B., 73.), Lukács R. (Máris D., 65.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor
Gólszerző: Stieber Z. (67.), Zuigeber (78.), Németh K. (87.)
MESTERMÉRLEG
Horváth Dávid: – Volt munka ebben a győzelemben! Az első félidőben nem voltunk elegen a támadózónában, de a szünet után ebben változtatni tudtunk, így nagyobb nyomást gyakoroltunk a Békéscsabára. A játékunk is feljavult, a kontráikat eközben hatástalanítottuk. Örömteli, hogy kapott gól nélkül nyerjük a meccseket; a téli felkészülés során célunk volt, hogy a védekezésünkön javítsunk.
Brlázs István Gábor: – Egy-nulláig pariban voltunk az MTK-val, az első kapott gól után azonban nyíltabban játszottunk, s a második hazai találat eldöntötte a meccset. Szervezetten futballoztunk, de végül felőrölt minket az MTK, amely megérdemelten nyert, bár kicsit fájó, hogy ilyen különbségű vereség lett a vége.

2023.03.19 01:04:35

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Tovább folytatódott az ETO október végétől tartó hazai nyeretlenségi sorozata.

2023.03.19 01:17:29

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Egy-egy nagy hiba adódott mindkét oldalon, a piros-feketék kihasználták a lehetőséget, és legyőzték a Kozármislenyt.

2023.03.19 01:22:29

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Az MTK elleni vereség után javított a Diósgyőr, 5–1-re kiütötte a Szentlőrincet.

2023.03.17 21:55:01

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Kilenc győztes meccs után vesztett újra pontot a bajnokságban a fővárosi alakulat.