Magyar futball: a B-közép döntött, ebbe öltözik a csapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.03. 12:03
null
A kiválasztott mezek (Forrás: kisalfold.hu)
A klubvezetők kezdeményeztek, a szurkolói csoportok vezetői pedig eldöntötték, milyen mezben lépjen pályára a labdarúgó NB III-ba visszasorolt Győri ETO a 2015–2016-os idényben.

 

„Szeretnénk a korábbi évekhez képest szorosabb kapcsolatot kialakítani a győri szimpatizánsokkal. Ennek egyik jele, hogy meghívtuk a klub vezérszurkolóit, a csapat felszerelését forgalmazó cég katalógusából válasszák ki ők azokat a mezeket és nadrágokat, amelyekben szívesen látják a fiúkat az augusztus elején induló bajnokságban. Reméljük, a döntés után közülük is sokan ilyen ETO-mezekben járnak majd a mérkőzéseinkre!” – idézi a kisalfold.hu Drucskó Zoltánt, a gárdát működtető Futsal Kft. ügyvezetőjét.

A zöld-fehér B-közép egyik ismert alakja, az ultrák vezetője, Kocsis Balázs – szurkolói nevén Ebola – hozzátette: ők is szeretnék, ha szorosabb kapcsolat lenne a klub és a szurkolók között, és elmondta azt is, melyek azok a területek, amelyeken a drukkerek változtatást akarnak/akartak.

„Nekünk, ultráknak három fontos témában kellett változás. Az egyik a klub címere, hogy hagyjuk el a Tarsoly-érában használt szinte fradis címert. Ez megtörtént, bár ami helyette lett, azzal nem vagyunk elégedettek. Túlságosan bonyolult, nem tetszik a pajzs formája, az E és az O betű nem egyforma nagyságú, és szerintünk felesleges bele az alapítási évszám, hiszen ez már nem azonos a múlt század elején létrehozott klubbal. Nem modern, ráadásul a bonyolultsága miatt nagyon sok pluszmunkával lehet csak drapériára vagy bárhova felfesteni. A második téma az volt, hogy a csapat mindig zöld-fehérben játsszon, ne tiszta zöldben vagy tiszta fehérben, vagy narancssárgában, ahogyan az utóbbi időben szinte mindig. Ezt megfogadták a vezetők, örülök, hogy részt vehettünk a döntéshozatalban. Szerintem szép felszerelésekre esett a választás, és remélem, a következő években ez a mez-nadrág variáció jellemzi mindig az ETO együttesét. A harmadik a baráti kör újjáalakítása volt, hiszen sok olyan szurkolója van csapatunknak, aki nem akar a kemény mag tagja lenni, de szüksége lenne a szervezett klubéletre. Ebbe az irányba is megtettük a lépéseket.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik