nemzetisport.hu
2016.12.25 13:16 Frissítve: 2016.12.25 13:16

Karácsony: inkább a 35 fok, de a magyar téllel sincs baja

Lucas Marcolini Bertucci, a Kisvárda NB II-es labdarúgócsapatának brazil játékosa a klub honlapjának mesélt arról, milyen is a karácsony szülőhazájában.

 

Lucas Marcolini Bertucci, a Kisvárda Master Good NB II-es futballcsapatának brazil, de immár magyar állampolgársággal is rendelkező játékosa kilenc és fél éve él Magyarországon, de a karácsonyokat azóta is rendre a szülőhazájában tölti, egy kivételével – olvasható a kisvardafc.hu-n.

Két éve magyar felesége, Bertucci-Tar Nikolett éppen gyermeküket, az immár másfél éves Bertucci-Tar Carolinát hordta a szíve alatt, így akkor a házaspár nem vállalta az utazást. Az őszi szezon zárulta után azonban most szinte azonnal repülőre ült a Bertucci család, és azóta élvezi a karácsonyi készülődés minden örömét – a kánikulában. No, de a karácsonyi hangulathoz nem jobban illik a tél, a hideg és a hó?

„Annak az egy magyarországi karácsonynak is megvolt a varázsa, amit itt töltöttem, de jobban szeretem a kinti harmincöt fokot, mint az itteni mínusz tízet – mosolygott Lucas. – De Brazíliában is minden fel van öltöztetve, mint Magyarországon, fényben úszik ilyenkor minden, és az ajándék utáni hajsza is éppen olyan. Nálunk az a szokás, hogy huszonnegyedikén együtt van az egész család, a szüleim testvérei közül mindig másra jut a házigazda szerepe. Összejövünk vagy harmincan, fürdünk a medencében, grillezünk, és együtt várjuk meg az éjfélt, amikor megérkezik a Mikulás. Igen, Mikulás, mert bár mélyen vallásos nép a brazil, de az ajándékot a Mikulás hozza.”

MÁR LETETT A BRAZIL ÁLOMSZERZŐDÉSRŐL
„Gyermekkoromban arról álmodoztam, hogy valamelyik nagy brazil csapatban futballozok majd, de most már nem tartom valószínűnek, hogy végleg hazatérjek Brazíliába, hiszen elég sok minden köt második hazámhoz, Magyarországhoz, ahol jól is érzem magam” – tett egy vallomást Lucas Bertucci.

A parti aztán másnap, vagyis karácsony egyetlen napján folytatódik. Merthogy Brazíliában csak egynapos ez az ünnep. Lucasnak ilyenkor van kivel megtárgyalnia a magyar futball dolgait is, hiszen unokatestvére, Leandro de Almeida (vagyis Leo) a Ferencváros játékosa. Az anyukák testvérek, de az aktuális családi összejövetel a harmadik nővérüknél lesz esedékes. Anyai ágon négyen vannak testvérek, az édesapjának öt testvére van, Lucasnak egy öccse.

„Hogy megszoktam-e már a magyarországi hideget? – kérdezett vissza Lucas, amikor az időjáráshoz fűződő viszonyáról kérdezték. – Nincs vele bajom, de azért a meleget jobban elviselem. Dél-Brazíliából, Cornélio Procópio városából származom, ahol annyi a tél, hogy két héten át kicsit hűvösebbek a reggelek, olyankor csak tíz-­tizenöt fok van, de napközben már húsz. A lakásokban nincs is fűtésrendszer, úgyhogy el lehet viselni.”

2022.09.12 12:47:14

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A DVTK Könyves Norbert duplájával és Biben Barnabás öngóljával 3–0-ra legyőzte az MTK-t.

2022.09.09 23:43:12

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A Balaton-partiak otthon ismét nem találtak legyőzőre, de nyerni sem tudtak.

2022.09.09 22:51:38

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Nem tudta megtörni nyeretlenségi sorozatát a Hali, ponttal távozott az Ajka.

2022.09.09 23:06:33

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A pécsiek továbbra is veretlenek, Rába-parti sikerük már a negyedik győzelmük a bajnokságban.

2022.09.09 23:06:33

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Vereséggel mutatkozott be a Kozármisleny új vezetőedzője, Szekeres Zoltán.