Videoton: Paulo Sousa fegyelmet, elkötelezettséget, őszinteséget vár

Vágólapra másolva!
2011.05.23. 23:49
Paulo Sousa, a labdarúgó NB I 2010–11-es szezonját megnyerő Videoton új vezetőedzője a székesfehérvári klub hivatalos honlapjának, a vidi.hu-nak adta első magyarországi interjúját.

„A klub iránti elkötelezettség, fegyelem, őszinteség: ezeket várom el a játékosoktól, hiszen csak így lehetünk sikeresek – hangzik a portugál szakember alapvetése a vidi.hu videointerjújában. – Szeretem látni, hogy a csapatom ambiciózus, tele van tervekkel. Igyekszem úgy dolgozni majd a csapattal, hogy a mindennapi apró sikereket fel tudjuk használni a ránk váró tétmérkőzések megnyerésére."

A futball szépségeit is viszont szeretné 
látni Paulo Sousa (Fotó: Action Images)
A futball szépségeit is viszont szeretné látni Paulo Sousa (Fotó: Action Images)

A szakvezető kifejtette: nagy megtiszteltetésnek tartja, ha egy klub felkéri a szakmai munka irányítására, így nagyon boldog a fehérvári megbízatással is. Első benyomásai alapján úgy érzi, nagy lehetőség előtt áll, a klubbal nagy célok elérésére lehet képes.

„A Videoton megtett néhány lépést, néhány nagyon fontos lépést, azonban tovább kell mennünk előre, még az eddigieknél is erősebben, hogy elérjünk egy újabb, magasabb szintet" – folytatja Sousa. Szakmai ars poeticáját ekképp foglalja össze:

„Nagyon alapos, a részletekre abszolút odafigyelő edzőnek tartom magam, aki nagyon odafigyel a játékosaira. Ugyanakkor romantikus ember is vagyok, aki szereti viszontlátni csapatától a futball szépségeit, finomságait. Bizonyos szinten persze reálisnak is kell lennem, hiszen a szép játék nem minden, a legfontosabb, hogy megnyerjük a meccseinket."

„A Videoton komoly klub, és készen állunk arra, hogy magasabb szintre juttassuk. Alaposan fel kell készülnünk és nagyon keményen kell dolgoznunk. Nagy tervekkel vágok bele a munkába, ezt várom a játékosoktól is, hisz az ambíció nagyon fontos a futballban. Azt kérem a szurkolóktól, hogy jöjjenek ki, támogassanak minket, hisz nagy szükség van rájuk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik