MTI, Cs. M. 2021.04.16 15:28 Frissítve: 2021.04.16 16:06

Újpest: az UTE reagált az Alkotmánybíróság döntésére a címervitában

Mint ismert, az Alkotmánybíróság (AB) alaptörvény-ellenesnek nyilvánította és megsemmisítette a Kúria ítéletét az Újpesti Torna Egylet és az Újpest 1885 Futball Kft. címervitájában. Előbbi közleményben reagált a döntésre.

Az UTE reagált az Alkotmánybíróság döntésére (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)

 

Az UTE pénteki közleményében emlékeztetett, hogy azért fordult bírósághoz, mert a „többségi tulajdonos önkényesen megváltoztatta a város sportmúltját szimbolizáló címert”.

„Álláspontunk szerint Roderick Duchatelet ezzel megsértette az 1885 óta működő egyesület személyiségi jogait és egyben Újpest teljes sportszerető közösségét, valamint minden lila-fehér érzelmű szurkolót” – fogalmaz az újpesti klub, jelezve, hogy az eljárás újra bírósági szakaszba kerül.

„Sokan kritizálták klubunkat, de az Alkotmánybíróság döntése most bizonyította, hogy a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság kisebbségi tulajdonosaként nemcsak erkölcsi, hanem jogi szempontból is mindent megtettünk címerügyben. Álláspontunk szerint nagy lépést tettünk most azért, hogy Roderick Duchatelet végre visszaadja a csapatnak az újpesti sportszerető közösség összetartozásának jelképét, vagyis a tradicionális címert” – zárul az UTE állásfoglalása.
2021.05.11 10:48:23

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A pályák bűvöletében éltek, egyikük, Béla egyenesen a válogatottságig vitte.

2021.05.13 23:47:08

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A szurkoló, aki egy a történettel, s aki „eggyé lenni” vágyik csapatával, nagyon szeretné a misztikus uniót (a feloldódás csodáját) megélni a maga életében, nagyon kívánná a „belső körhöz” tartozónak tudni magát.

2021.05.11 22:41:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A ZTE-től is több lejáró szerződésű játékos távozhat. Kövesse nyomon a keretek változásait körképünkben!