P. K.
2023.01.31 10:25 Frissítve: 2023.01.31 15:05

Piaci hajrá: újabb játékos megy az NB I-ből Németországba; Rossi szélsője is válthat

Kedd éjfélkor Európa számos országában lezárul a téli átigazolási időszak. A piaczárás külföldön futballozó magyar játékosokat, illetve az NB I-ben szereplő légiósokat is érintheti.

Budu Zivzivadze (balra) és Varga Kevin is klubot válthat (Fotó: NSO-montázs)

 

 

AMI MÁR MEGTÖRTÉNT…

Az elmúlt néhány napban, a január végi, nyugat-európai piaczáráshoz közeledve megszaporodtak a magyar vonatkozású átigazolási hírek.  

 
A NAP MAGYAR VONATKOZÁSÚ HÍREI
NB I-ES ÁTIGAZOLÁSOK CSAPATRÓL CSAPATRA

Az egyszeres válogatott csatár, Németh András múlt csütörtökön szerződött a belga Genktől a német másodosztályú Hamburghoz, amelynél a hétvégén már be is mutatkozott. Pávkovics Bence megszerzését az amerikai USL Championshipben szereplő El Paso Locomotive FC jelentette be pénteken. A hétvégén Szalai Ádám szakított a svájci FC Basellel (így jelenleg szabadon igazolható), az ősszel a török másodosztályú Pendiksporban szerepelt Nikolics Nemanja pedig a Gyurcsó Ádámot is foglalkoztató AEK Larnacához igazolt. Hétfőn az orosz Torpedo Moszkva jelentette be, hogy kölcsönadta az izraeli Maccabi Bnei Reineh-nek magyar támadóját, Koszta Márkot.

Az eddig Magyarországon szerepelt légiósok közül a tunéziai Aissa Laidouni múlt héten a Ferencvárostól a német Union Berlinhez szerződött. A Fehérvárról távozó Funsho Bamgboye szerződtetését kedd reggel jelentette be a Rapid Bucuresti, közben az NB I-be is jött két külföldi játékos hétfőn: a ghánai csatár, Owusu Kwabena a Ferencvároshoz, a bosnyák védő, Enes Alic a Kisvárdához írt alá.

A Ferencváros horvát csatára, a legutóbb kölcsönben a szlovén Maribornál szerepelt, Roko Baturina pedig a spanyol másodosztályú Santandernél folytatja pályafutását – a szlovén klub közlése szerint. RÉSZLETEK ITT!

AMI HAMAROSAN MEGTÖRTÉNHET…

A légiósaink közül Szalai Ádám jövője egyelőre kérdéses, de mivel már szabadon igazolható, őt innentől már nem köti az átigazolási határidő. Ezzel kapcsolatban le kell szögezni egy fontos tényt: egy szabadon igazolható játékos csak abban az esetben szerződhet el egyik országból a másikba, ha korábbi csapatával még azelőtt szakított, hogy a célországban lejárt volna az átigazolási határidő. Ez a Marco Rossinál a válogatottban 12-szer szerepelt (összesen pedig 13-szor) Varga Kevin esetében lehet érdekes, akivel kapcsolatban török sajtóhírek alapján már jeleztük, távozhat a Hataysportól, akár közös megegyezéssel is, viszont utóbbi esetben csak olyan klubhoz igazolhat át, ahol a szerződésbontás pillanatában még nyitva van a piac. Ezért lenne fontos a 26 éves, a török élvonalban ebben az idényben 11 meccsen szerepelt szélső számára, hogy mielőbb, akár már ma rendeződjön a helyzete, mert akkor még Nyugat-Európába is szerződhet a tavaszi szezon előtt. Törökországban viszont csak február 8-án zár a piac, ezért könnyen lehet, hogy a Hatayspor még kivár.

A Nemzeti Sport értesülései szerint klubot válthat a Debreceni VSC kapusa, Gróf Dávid is, aki a görög élvonalbeli Levadiakoszhoz tart, amelynél csapattársa lehet a hétszeres magyar válogatott Paulo Vinícius. Görögországban is január 31-én zárul a téli átigazolási időszak. RÉSZLETEK ITT!

Az NB I-es légiósokat érintő, küszöbön álló változás, hogy – amint azt már jeleztük – a grúz válogatott csatár, Budu Zivzivadze a Mol Fehérvártól a német másodosztályban szereplő (jelenleg a 15. helyen álló) Karlsruhéhoz szerződhet. A ka-news.de keddi híre szerint Zivzivadze, akinek nyárig szól a szerződése Fehérváron, félmillió euró körüli összegért igazolhat át a német klubhoz. Információnk szerint a csatár már útra kelt Németországba, orvosi vizsgálatra. Mivel Németországban ma zárul az átigazolási időszak, még ma le is kell zárniuk az átigazolást a feleknek. – FRISSÍTÉS: kedden kora délután a német és a magyar klub is bejelentette, hogy Zivzivadze a KSC-ben folytatja pályafutását, két és fél évre írt alá a német klubhoz.

Fehérvárról a téli átigazolási időszak alatt távozhat még a Zivzivadzéhoz hasonlóan a második csapathoz irányított román Claudiu Bumba és az ukrán Artem Sabanov is, ám az ő esetükben erre várhatóan később kerül sor.

AMIRE KEVÉS AZ ESÉLY…

Bár a török sajtóban az elmúlt napokban is számos cikk jelent meg arról, hogy Szalai Attila 20 millió euró ellenében a Fenerbahcétól az angol Premier Leauge-be szerződhet – a Liverpool, a West Ham United és Newcastle United szerepelt a legutóbbi hírekben –, egyelőre úgy tűnik, nyárig marad Isztambulban. Sőt, információink szerint még az sem kizárt, hogy új szerződést köt, ugyanis szeretnének hosszabbítani vele a Fenernél. RÉSZLETEK ITT!

A topligákban, illetve a legtöbb nyugat-európai országban január 31-én zárul a téli átigazolási időszak, viszont például Ausztriában csak február 6-án, míg Magyarországon február 14-én. A szomszédos országok közül Szerbiában február 10., Romániában február 13., Horvátországban és Szlovéniában február 15. , Szlovákiában február 21., az ukrán futballban pedig március 1. a határidő.

2023.03.24 19:21:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Van bennem jócskán nosztalgikus szomorúság. Elvégre a Pécs, a Szeged, a Szombathely és a Győr a középmezőnyben álmodozik a szebb jövőről, ám a Nyíregyháza 16. és a Békéscsaba 17. helye a jelenlegi állás szerint csak osztályozót ér, a két kieső előtt végző három csapat ugyanis minősítőt játszik majd a nyártól 18-as mezőnyre csökkenő sorozatért.

2023.03.23 23:32:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A döntés legfontosabb üzenete valószínűleg az, hogy a Vasas vezetősége önkritikát gyakorolt. Belátta hibáit az elmúlt évek játékospolitikája, a csapat menedzselése kapcsán, elismerte, hogy az eddig meghozott intézkedések nem vezettek eredményre.

2023.03.20 21:06:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha túlzás is, hogy a lelkével törődni kell, az érzelmeit nem szabad félresöpörni.

2023.03.20 21:03:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vajon van-e még egy bajnokság az általunk ismert fociuniverzumban, ahol a profi osztályokban olyan vircsafttal kezdődhetnek a félidők, mint nálunk, hogy valaki a pénzéért cserébe elpöccintheti a labdát a kezdőpontról?

2023.03.19 19:36:31

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Újabb vereségével a Ferencváros közel tizenkét éve nem látott rossz sorozatot épített fel.