R. B. 2021.05.11 12:45 Frissítve: 2021.05.11 12:59

NB I: Supka Attila távozik a Kisvárdától – hivatalos

A labdarúgó NB I-ben ötödik helyen végző Kisvárda a hivatalos honlapján bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg Supka Attila lejáró szerződését, így a vezetőedző egy idény után távozik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei klubtól.

Supka Attila távozik Kisvárdáról (Fotó: Dömötör Csaba)

 

 

Az 58 esztendős szakember a legutóbb tíz évben a Budapest Honvédnél, a Pécsi MFC-nél, a Soproni VSE-nél, a Szegednél és a Szombathelyi Haladásnál dolgozott. Supka 2020 nyarán vette át a Kisvárda irányítását, amellyel az NB I-ben a klub történetének legjobb helyezését jelentő ötödik pozíciót érte el. A várdaiak a Magyar Kupa 2020–2021-es kiírásában az elődöntőig meneteltek, a későbbi győztes Újpest FC jelentette a végállomást.

„Leültünk megbeszélni az elmúlt szezon tapasztalatait, amelyek mindkét részről pozitívak voltak – idézi a kisvardafc.hu Révész Attila sportigazgatót. – Ez nem is csoda, hiszen a klub történetének legjobb eredményét értük el. Ezek után sokan meglepve kaphatják fel a fejüket, hogy miért nem ér mindez automatikus szerződéshosszabbítást. Nos, tisztáztuk az esetleges jövő évi igényeket és feltételeket, s abban maradtunk, hogy amennyiben Supka Attilának van lehetősége tovább- és feljebb lépnie, akkor azt most ki kell használnia. Ezzel szemben úgy érezzük, klubunk helyzete stabilizálódott, viszont pénzügyi területen a lehetőségeink határán vagyunk, ennél többet nem tudunk a csapatra áldozni. Emiatt és a közép-, valamint hosszú távú terveink miatt is nagyobb létszámban szeretnénk a keretben látni a fiatal futballistákat. Ezért úgy ítéltük meg, hogy a fiatal játékosok képzésében jártasabb stábot szeretnénk alkalmazni. Még úgy is, hogy ezzel a lépéssel felvállaljuk annak a kockázatát, hogy az a fajta sikeresség és stabilitás, ami az elmúlt idényben jellemzett bennünket, ezúttal majd csorbát szenved. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a Supka Attila által hozott szemléletmód és átadott tudás a jövőben a klub hasznára válik, bebizonyította, nagy tapasztalattal rendelkező szakember, akinek remek érzéke van ahhoz, hogy a kész játékosokból miként lehet csapatot, nagyszerű közösséget összegyúrni. A következő bajnokságban azonban várhatóan nem csak ilyen labdarúgók alkotják majd a keretet, több, az egyéni fejlesztéssel foglalkozó szakemberre lesz szükségünk. Most a megfrissülést választottuk.”

2021.06.13 23:16:43

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Olyan országban élünk, amelyben a klubtörténeti sikerek sem jelentik automatikusan azt, hogy a futballedző megtarthatja az állását és építheti tovább eredményesen, amit elkezdett.

2021.06.09 21:15:35

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Habitusához közelebb áll, hogy a bajnoki címért küzd.

2021.06.06 22:04:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Peter Stögert is tisztelem, esetében egyelőre csak az eredményei miatt tehetem.