K. Zs. 2022.06.29 10:09 Frissítve: 2022.07.25 11:10

NB I: jól haladnak a munkák Kecskeméten, alakul a stadion

Filus Andor, a Kecskeméti TE ügyvezetője szerint jól haladnak azokkal a munkákkal, amelyeket mindenképpen el kell végezni a Széktói Stadionban ahhoz, hogy ott rendezhessék meg hazai mérkőzéseiket a labdarúgó NB I-be visszajutó lila-fehérek.

Mérkőzés a kecskeméti Széktói Stadionban (Fotó: Dömötör Csaba)

 

„Megvannak azok a kötelezően előírt feltételek, amik nélkül nem rendezhetünk mérkőzést, ugyanakkor az MLSZ több területen is haladékot adott számunkra, amely rugalmasság hatalmas segítség. A jelenlegi fejlesztések összege és a későbbiek előkészítése négyszáz millió forintra rúg” – idézi szerdai hírében a klubhonlap Filus Andort, aki az önkormányzat átmeneti gyorssegélyét is a széles körű összefogás jeleként értékeli.

Az MLSZ által meghatározott feltételek közül a beléptetési és biztonsági beruházások, a jegy- és kamerarendszer, valamint a videobíró-rendszer (VAR) technikai feltételeit kell kiépíteni a 2022–2023-as idény rajtjáig. Emellett különböző beléptetési pontokat, speciális helyiségeket kell kialakítani, többek között plusz öltözőket, buszbehajtót, játékosbejárót.

Az ügyvezető hozzátette: a felsorolt fejlesztések csupán az idény végéig jelentenek haladékot a klub számára, jövő nyártól már azoknak a feltételeknek is meg kell felelni, amik kapcsán most még haladékot adott az MLSZ.

Filus becslése szerint három ütemben, 1.6 milliárd forintból minden szempontból NB I-es stadiont lehetne kialakítani Kecskeméten.

„Az első ütemnek tekinthetőek a mostani fejlesztések, a másodikra jó sansz lenne a katari világbajnokságnak köszönhetően a téli szünetben, amely november tizenkettedikén kezdődik az NB I-ben. Abban a kettő és fél hónapban lehetne megvalósítani a fedett lelátót, kialakítva a megfelelő kiszolgáló egységeket, vizesblokkokat a régóta lezárt városi oldalon, amely így szintén újra szurkolók fogadására alkalmassá válna. A harmadik ütemben jöhetne a pályafűtés kiépítése, valamint az új gyepszőnyeg lerakása, illetve a strand felőli lelátó fedése a bajnokság végeztével” – fogalmazott az ügyvezető, hozzátéve: a szükséges forrásokat a városvezetéssel és az országgyűlési képviselőkkel közösen keresik még.

Filus Andor (Fotó: Szabó Miklós)

 

2022.08.07 18:32:53

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem megy a kispestieknek, a második mérkőzésükön is kikaptak, és ezúttal sem szereztek gólt.

2022.08.07 17:11:26

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egy gólt elvett az Újpesttől a VAR, aztán hiába játszottak sokáig emberelőnyben a lila-fehérek, simán kikaptak.

2022.08.07 15:03:24

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Meggyőző játék, 4–2-re nyert a hazai együttes, Supka Attila csapata egy félidőnyit emberhátrányban játszott.

2022.08.06 17:51:22

Labdarúgó NB I A MÉRKŐZÉSRŐL TUDÓSÍTOTT: BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Több mint hét év után lőtt újra gólt a KTE az NB I-ben, Szabó Levente tizenegyesből egyenlített.

2022.08.05 20:56:30

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Ha Michael Boris együttese innen nem jut tovább, akkor...