NB I: jól haladnak a munkák Kecskeméten, alakul a stadion

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.06.29. 10:09
null
Mérkőzés a kecskeméti Széktói Stadionban (Fotó: Dömötör Csaba)
Filus Andor, a Kecskeméti TE ügyvezetője szerint jól haladnak azokkal a munkákkal, amelyeket mindenképpen el kell végezni a Széktói Stadionban ahhoz, hogy ott rendezhessék meg hazai mérkőzéseiket a labdarúgó NB I-be visszajutó lila-fehérek.

 

„Megvannak azok a kötelezően előírt feltételek, amik nélkül nem rendezhetünk mérkőzést, ugyanakkor az MLSZ több területen is haladékot adott számunkra, amely rugalmasság hatalmas segítség. A jelenlegi fejlesztések összege és a későbbiek előkészítése négyszáz millió forintra rúg” – idézi szerdai hírében a klubhonlap Filus Andort, aki az önkormányzat átmeneti gyorssegélyét is a széles körű összefogás jeleként értékeli.

Az MLSZ által meghatározott feltételek közül a beléptetési és biztonsági beruházások, a jegy- és kamerarendszer, valamint a videobíró-rendszer (VAR) technikai feltételeit kell kiépíteni a 2022–2023-as idény rajtjáig. Emellett különböző beléptetési pontokat, speciális helyiségeket kell kialakítani, többek között plusz öltözőket, buszbehajtót, játékosbejárót.

Az ügyvezető hozzátette: a felsorolt fejlesztések csupán az idény végéig jelentenek haladékot a klub számára, jövő nyártól már azoknak a feltételeknek is meg kell felelni, amik kapcsán most még haladékot adott az MLSZ.

Filus becslése szerint három ütemben, 1.6 milliárd forintból minden szempontból NB I-es stadiont lehetne kialakítani Kecskeméten.

„Az első ütemnek tekinthetőek a mostani fejlesztések, a másodikra jó sansz lenne a katari világbajnokságnak köszönhetően a téli szünetben, amely november tizenkettedikén kezdődik az NB I-ben. Abban a kettő és fél hónapban lehetne megvalósítani a fedett lelátót, kialakítva a megfelelő kiszolgáló egységeket, vizesblokkokat a régóta lezárt városi oldalon, amely így szintén újra szurkolók fogadására alkalmassá válna. A harmadik ütemben jöhetne a pályafűtés kiépítése, valamint az új gyepszőnyeg lerakása, illetve a strand felőli lelátó fedése a bajnokság végeztével” – fogalmazott az ügyvezető, hozzátéve: a szükséges forrásokat a városvezetéssel és az országgyűlési képviselőkkel közösen keresik még.

Filus Andor (Fotó: Szabó Miklós)
Filus Andor (Fotó: Szabó Miklós)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik