R. B. 2021.04.07 17:05 Frissítve: 2021.04.08 02:07

NB I: Guzmics beperelte a Mezőkövesdet, a klub pedig a játékost

A labdarúgó NB I-ben szereplő Mezőkövesd a hivatalos honlapján közleményben jelezte, hogy nem áll fenn fizetési kötelezettsége Guzmics Richárddal szemben. A válogatott játékos beperelte a klubot, amely jogi úton megtámadta Guzmics szerződésbontását.

Guzmics Richárd (jobbra) szerint a Mezőkövesd tartozik neki (Fotó: Micheller Szilvia)

 

 

A Nemzeti Sport Online kedden számolt be arról, hogy Guzmics Richárd szerződést bontott a Mezőkövesddel. A 34. életévét április 16-án betöltő védő 2020 januárja óta volt a klub labdarúgója.

A 27-szeres válogatott játékos ügyvédje, Dányi Szilárd a csakfoci.hu-nak elárulta, nem közös megegyezéssel szakítottak a felek, hanem Guzmics felmondta a munkaszerződését, mivel – álláspontja szerint – a klub több hónapnyi bérével tartozik neki, és ezt a felszólító levél ellenére csak részben egyenlítette ki.

A Mezőkövesd közleményében az áll, nem áll fenn fizetési kötelezettsége Guzmics Richárddal szemben, munkáltatóként a munkaviszonyból származó kötelezettségét nem szegte meg, ezért Guzmics Richárd  munkavállalói felmondását, annak jogellensége miatt a klub megtámadta az illetékes törvényszéken.

A borsodi egyesület szerint Guzmics szeptember 11. óta „a sporttevékenységétől független egészségügyi problémái miatt egyetlen edzésen sem vett részt, mérkőzéseken nem játszott, a munkaköre szerinti hivatásos labdarúgói feladatait nem látta el, munkát nem végzett, ezért a munkajogi szabályok értelmében munkabérre nem volt jogosult”.

Guzmics Richárd az előző idényben három NB I-es találkozón lépett pályára a kövesdiek színeiben, a mostaniban pedig ugyancsak három bajnoki mérkőzésen játszott. Guzmics legutóbb augusztus 29-én, a Paks ellen 2–1-re megnyert meccsen szerepelt, akkor még Kuttor Attila volt a csapat vezetőedzője.

„Az elmúlt időszakban felröppentek olyan hírek, melyek szerint nem voltam egészséges – mondta Guzmics a csakfoci.hu-nak. – Ezzel ellentétben jelenleg szabadon igazolhatóként csapatkeresésben vagyok. Szeretnék még NB I-es csapatban futballozni, hiszen képesnek érzem magam arra, hogy megfeleljek a kihívásoknak, motiváltan, száz százalékig egészségesen játsszak évekig.”

A Mezőkövesd szerint Guzmics „a tőle elvárható szinten a munkaköre szerinti hivatásos sportolói feladatait folyamatosan és összefüggően két hónapig sem látta el”. A klub hozzátette, a korábbi Haladás-játékos a szerződésében rögzített kötelezettsége ellenére a sporttevékenységével összefüggésbe hozható korábbi sérüléseiről nem tájékoztatta a Mezőkövesdet.

A Mezőkövesd és Guzmics Richárd között tehát két peres eljárás van folyamatban.

2021.04.16 11:51:48

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A helyzeteivel rosszul sáfárkodó Budafok nagy esélyt szalasztott el azzal, hogy kikapott odahaza a DVTK-tól.

2021.04.13 19:45:46

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

IDEGENLÉGIÓ. Melléfogások Fehérváron, kincsherdálás Újpesten, Eccleston Békéscsabán, kevés légióssal kieső Puskás Akadémia.

2021.04.15 18:12:36

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Az MTK megszerezte ugyan a vezetést a Mol Fehérvár ellen, de a vendégek fordítani tudtak.

2021.04.14 22:48:38

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Még nem tudom, hogy a Vidi legyőzi-e az MTK-t idegenben a Magyar Kupa elődöntőjében, mindenesetre a fehérvári futballisták megint bizonyíthatnak, Szabics pedig léphet egyet első vezetőedzőként jegyzett trófeája felé.

2021.04.14 17:14:58

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egyetlen gól is elég volt a lila-fehéreknek a vártnál gyengébb teljesítménnyel előrukkoló Kisvárda ellen.