Loncsar duplázott, az Ekl után a bajnokságot is győzelemmel kezdte a Loki

Vágólapra másolva!
2023.07.31. 19:50
A labdarúgó NB I 1. fordulójának hétfő esti mérkőzésén a Debrecen hátrányból felállva 3–1-re megverte a vendég Mezőkövesdet. A hazaiaknál Loncsar duplázott, a ráadásban pedig Dorian Babunszki is betalált.
A debrecenieknél Loncsar remek formában kezdte az idényt (Fotó: Kovács Péter) – A KÉPRE GALÉRIA NYÍLIK
A debrecenieknél Loncsar remek formában kezdte az idényt (Fotó: Kovács Péter) – A KÉPRE GALÉRIA NYÍLIK

 

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ
Debreceni VSC–Mezőkövesd 3–1 (
1–1)
Debrecen,Nagyerdei Stadion, 4844 néző. Vezette: Káprály
Gólszerző:
Loncsar (33., 55.), Dorian Babunszki (90+2.), ill. Drazsics (27.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Úgy tűnik, reménykedhetnek a szép jövőben a DVSC szurkolói, hiszen a klub U14-es, U15-ös és U16-os csapata egyaránt megnyerte az előző idényben a kiemelt bajnokságot, a debreceni fiatalok a hétfő esti DVSC–Mezőkövesd bajnoki előtt vehették át aranyérmeiket a Nagyerdei Stadionban. A Loki felnőttegyüttese bronzérmes lett a legutóbbi bajnokságban, ami bajnoki címmel ért fel a szimpatizánsok szemében, különösen azért, mert a csapat a hatodik forduló után nyeretlenül állt az utolsó helyen, és az első osztályú tagság megőrzése is nagy kihívásnak tűnt. Aztán a portugál Joao Janeiro helyére érkező Szrdjan Blagojevics rendet tett a fejekben, és markánsan futballozó csapattá formálta a DVSC-t. A harmadik hely jutalma az európai kupaszereplés, a Loki az örmény Alaskert elleni Európa-konferencialiga-selejtező két meccse között fogadta a Mezőkövesdet (az első csatát a magyar együttes idegenben 1–0-ra megnyerte).

A kupaszerepléssel járó terhelés miatt a debreceniek szerb vezetőedzője a bajnoki nyitányon már előre tekintett a csütörtöki visszavágóra, és nem jelölte a kezdőcsapatba Dzsudzsák Balázst. A válogatottsági rekorder a 2022–2023-as bajnokságban egy mérkőzést hagyott ki eltiltása miatt, illetve az utolsó fordulóban azért került a kispadra, mert kézműtétje után még nem volt játékra alkalmas állapotban – az utolsó percekben állt be, hogy a pályán ünnepelhesse a bronzérmet. A helyén Vajda Botond jutott lehetőséghez, aki 2004-ben született, abban az évben, amikor a DVSC csapatkapitánya nagykorú lett. A sérült Ferenczi Jánost Christian Manrique helyettesítette a védelem bal oldalán, Blagojevics akkor is ezt a megoldást választotta, amikor Ferenczire eltiltás miatt nem számíthatott.

Olyan forgatókönyv szerint kezdődött a találkozó, amelyre az erőviszonyok alapján számítani lehetett, vagyis uralta a meccset a Debrecen, biztonságos védekezésből indulva kontrákra alapozott a Mezőkövesd. Vajda Botondé volt a legnagyobb hazai helyzet, ám kimaradt, a másik oldalon Sztefan Drazsics viszont nem hibázott, így a 27. percben előnybe kerültek a vendégek. Nem kellett sokáig hátrányban játszania a Lokinak, Sztefan Loncsar szépségdíjas góllal egyenlített, és kezdődhetett minden elölről.

A második játékrész elején fokozta a tempót a debreceni együttes, beszorult a Mezőkövesd, a borsodiak csak pillanatokra tudták megtartani a labdát. Kilenc perc kellett ahhoz, hogy a nyomás góllá érjen, a feltűnően aktív, minden támadásban szerepet vállaló Bódi Ádám beadása után ismét Loncsar volt eredményes. A Loki nem állt le, a hazai játékosok érezték, itt a lehetőség lezárni a meccset.

A vendégegyüttest irányító Kuttor Attilának változtatnia kellett, ezért pályára küldte Cseri Tamást. A rutinos középpályás beállásával stabilabbá vált a kövesdiek játéka, időnként ki tudtak szabadulni a szorításból. Nagy lehetőségük azonban ekkor is a piros-fehéreknek volt, Vajda Botond közel állt ahhoz, hogy góllal tegye emlékezetessé első osztályú bemutatkozását. A hajrára érkezett Dzsudzsák Balázs és Szécsi Márk, akik a csütörtöki Ekl-meccsen vélhetően kezdőként kapnak szerepet. Csakúgy, mint Dorian Babunszki, aki szintén a kispadról szállt be a meccsbe, és a 92 percben az ő gólja adta meg a kegyelemdöfést. Magabiztosan nyert a DVSC, és a bizakodva várhatja a csütörtöki kupacsatát.

Ilyen játékkal az egész idényük szép lehet a debrecenieknek... 3–1

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2023–2024, 1. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Július 28., péntek
MTK–Paks 1–1Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionFarkas Ádám
2223
Július 29., szombat
DVTK–Puskás Akadémia 0–1
Miskolc,DVTK Aréna
Berke Balázs7579
Újpest–Fehérvár 2–1Budapest,Szusza Ferenc Stadion
Karakó Ferenc5086
Július 30., vasárnap
ZTE–Kisvárda 0–2Zalaegerszeg,ZTE Aréna
Andó-Szabó Sándor2314
Július 31., hétfő
DVSC–Mezőkövesd 3–1Debrecen,Nagyerdei Stadion
Káprály Mihály
4844
Szeptember 27., szerda
19.00:Ferencváros–Kecskemét (Tv:M4 Sport)Budapest,Groupama Aréna
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik