NB I: az élbolyba vágyik Gróf Dávid a Lokival

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2021.07.06. 09:23
null
Nem lesz ismeretlen terep az NB I Gróf Dávid számára, aki a Lokiban készülhet nagy dobásra (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Kovács Péter)
A kapus beszélt a hetekig tartó leállásról és a maximalizmusáról is, valamint szóba került az első bajnoki forduló – a Loki a játékos korábbi klubjához, a Budapest Honvédhoz utazik.

Alig várta, hogy elkezdődjön a munka – Gróf Dávid, a Debreceni VSC kapusa még egyszer sem pihenhetett annyit, mint idén nyáron.

„Amikor Angliában légióskodtam, hasonlóan hosszúra nyúlt a szünetünk – mondta lapunknak Gróf Dávid, a Loki 32 éves játékosa, akit tavaly szeptemberben idén június 30-ig adott kölcsön a Ferencváros; a két klub megegyezett, a Loki élt az opcióval, így a labdarúgó biztosan marad a DVSC-nél. –  Már a pihenő alatt is mozogtam, nem szeretem a hetekig tartó leállást, s jól is jött a pluszmunka, hiszen majdnem három hete kemény munkát végzünk a csapattal. Ilyenkor az erőgyűjtés szerepel a programban, ez így normális – ráadásul edzőnk, Huszti Szabolcs Németországban is profiskodott, így tudja, mennyire fontos a kifogástalan fizikai állapot. Ami engem illet, remekül érzem magam a bőrömben, remélem, a sérülések is elkerülnek, ugyanis az előző idényben kisebb gondokkal küszködtem, fájt itt is, ott is.”

A kapus mindettől függetlenül nem lehet csalódott, hiszen 23 bajnokin pályára lépett az NB II-ben aranyérmet szerző DVSC-ben, igaz, a hajrában, az utolsó három fordulóban Tomás Kosicky védett.

„Mint említettem, sérülések hátráltattak, de nyilván nem lehet más célom, mint hogy én álljak a Loki kapujában a következő idényben! A mag együtt maradt, kulcs­emberek, így Bódi Ádám és Dzsudzsák Balázs is hosszabbított, ez mindenképp pozitívan hat a csapatra. Eddig a védő Marko Nikolics érkezett Budafokról, aki jó benyomást tett rám az újoncnál, míg a középpályás Soltész Dominikot ismerem a Honvédból, biztos vagyok benne, sokat segíthet nekünk. A vezetők is elmondták, terveznek még erősítést, így nyilván lesz változás a keretben. Mint az élet minden területén, maximalista vagyok, így bár újoncként az elsődleges célunk nem lehet más, mint hogy magabiztosan benn maradjunk, nem tagadom, vérmesebb reményeket fogalmaznék meg, jó lenne meglepetést szerezni és elöl végezni a tabellán, a Magyar Kupa pedig pluszlehetőség a bizonyításra. Nem kötelező duma, de esetünkben rengeteget számíthat, hogy végre visszatérhettek a szurkolók a lelátóra, ezt érzékeltük az előző idény hajrájában. Biztos vagyok benne, az NB I-es meccsekre még több drukker jön majd ki, s minket, játékosokat is inkább feldob a hangulat.”

A hangulatra az első fordulóban sem lehet panasz, a Loki a Bp. Honvédhoz utazik – oda, ahol a kapus három évet töltött el, s bajnoki aranyérmet szerzett a 2016–2017-es idényben.

„Mindig is büszke voltam arra, hogy Kispesten védhettem, és az élen végeztünk a tabellán, biztosan érdekes lesz visszatérni. Ráadásul hamar, már az ötödik fordulóban a Ferencvároshoz utazunk, amelynél bár csak egy évet szerepeltem, úgyszintén bajnoki aranyérmet nyertünk, igaz, kevesebb lehetőséget kaptam. Többre vágytam, ezért is szerződtem Debrecenbe, a Lokinál pedig megtaláltam a számításomat, jól érzem magam.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik