H. K. 2021.01.28 13:40 Frissítve: 2021.01.28 14:17

NB I: albán válogatott középhátvédet igazolt a Kisvárda

A labdarúgó NB I-ben szereplő Kisvárda a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Herdi Prengát.

Herdi Prenga a Kisvárda legújabb szerzeménye (Fotó: kisvardafc.hu)

 

A 26 esztendős, zadari születésű (ahol a hozzá hasonlóan 2-szeres válogatott édesapja, Besnik épp légióskodott – a szerk.), albán és horvát állampolgársággal is rendelkező játékos a klub közleménye szerint csütörtökön írta alá megállapodását az alakulattal – Herdi Prengának január elsején járt le a szerződése a lett Riga FC-vel (melynek 2019  februárja óta volt a játékosa), így szabadon igazolhatóként csatlakozik a magyar együtteshez.

Prenga az albán felnőttválogatottban pályára lépett kétszer – az albán és a horvát korosztályos együtteseket is megjárta, 2016 márciusában egy U21-es Eb-selejtezőn az albán csapat színeiben épp a magyarok ellen szerzett gólt.

„Az elmúlt év végén lejárt a szerződésem, így szabadügynökké váltam, a Kisvárda kitartóan keresett, így végül igent mondtam az invitálására. Új kihívásokat kerestem, és sok jót hallottam a magyar bajnokságról, így előrelépésnek érzem a karrieremben, hogy ide kerülhettem. Több, a csapat meccséről készült felvételt láttam, meggyőződhettem róla, hogy remek labdarúgók alkotják a keretet. A Fehérvár elleni szerdai mérkőzést nem tudtam megtekinteni, mert éppen úton voltam ide, de követtem a történteket, örültem a győzelemnek. Ott vagyunk a dobogón, miért ne sikerülhetne kiharcolni a nemzetközi porondra jutást? Tudom, új csapatom gondokkal küzd a belső védő szerepkörében, ezt szeretném orvosolni, rövid távon az a célom, hogy kiharcoljam a helyem a gárdában, jól teljesítsek, és hozzásegítsem a klubot a minél jobb eredmények eléréséhez”  – idézi Prenga szavait a Kisvárda a hivatalos honlapján.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A KISVÁRDÁNÁL
Érkezők:
Lazar Csirkovics (szerb, szabadon igazolhatóként, legutóbb Maccabi Netanya – Izrael), Janisz Karabeljov (bolgár, Szlavija Szófia – Bulgária), Matheus Leoni (brazil-olasz, PFK Arda Kardzsali – Bulgária), Herdi Prenga (albán-horvát, szabadon igazolhatóként, legutóbb Riga FC – Lettország)
Kölcsönbe érkezők: Ötvös Bence (Nyíregyháza Spartacus) 
Kölcsönből visszatérők: – 
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Baranyai Ádám (Csákvár, szabadon igazolhatóként), Sztavrosz Cukalasz (görög, Nea Szalamisz – Ciprus, szabadon igazolhatóként), Tonci Kukoc (horvát, szabadon igazolható), Roman Karaszjuk (ukrán, Ruh Lviv – Ukrajna), Lakatos Csaba (Kaposvár, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Zöldesi Illés (DVSC után DEAC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

2021.03.01 11:17:15

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A hét folyamán tizenkét OTP Bank Liga-találkozóval várja nézőit az M4 Sport, az M4 Sport+ és az m4sport.hu. (X)

pr
2021.02.28 17:51:47

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Hajdú B. István és Berkesi Judit beszélget a magyar és a nemzetközi foci aktuális témáiról. (x)

2021.02.28 11:24:29

Labdarúgó NB I TŐSÉR NORBERT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Nikolics Nemanja a 100. bajnoki gólját szerezte fehérvári színekben.