Cs. B. 2021.04.21 12:53 Frissítve: 2021.04.21 17:45

NB I: a DVTK most hozzájárul az Újpest kérelméhez

A labdarúgó NB I 32. fordulójában az Újpest FC a Diósgyőr otthonába látogat, azonban a május 1-jei – nem hivatalos – időpont nem a legjobb a lila-fehéreknek, hiszen május 3-án, a Mol Magyar Kupa döntőjében lépnek pályára a Mol Fehérvár ellen (a kupadöntőt eredetileg május 5-én, szerdán rendezték volna, de az MLSZ két nappal előbbre hozta a finálé időpontját – a szerk.). Ezért az Újpest FC kérvényezte, hogy előbb játszhasson a DVTK-val, amit a diósgyőriek elfogadtak.

 

Az Újpest hamarabb játszana a DVTK-val (Fotó: Tumbász Hédi)

Az NB I 32. fordulójának mérkőzéseit a május 1-jei hétvégén (péntek, szombat, vasárnap) rendezik, de a forduló meccseinek időpontjait még nem határozta meg az MLSZ versenybizottsága. A május 3-án kupadöntőt játszó Újpest FC viszont már kérvényezte, hogy a DVTK elleni bajnokiját április 29-én, csütörtökön játszhassa le, s ebbe a diósgyőriek is beleegyeztek – ehhez ugyanakkor még a versenybizottságnak is hozzá kell járulnia.

A kéréssel kapcsolatban megszólalt a DVTK sportigazgatója, Benczés Miklós:

„Ősszel nem volt lehetőségünk beleegyezni az Újpest halasztási kérelmébe, hiszen korábban a Ferencváros és a Balassagyarmat halasztási kérelmét már elfogadtuk, így a versenynaptár túlságosan sűrű lett. Ezúttal azonban nem olyan szoros a program, így nem volt kérdés, hogy a fair play szellemét szem előtt tartva mi is támogatni fogjuk az újpestiek beadványát. Egy döntő mindig, minden körülmények között igazi ünnep, ezért a DVTK nevében ezúton is gratulálok a fináléba kerüléshez és sok sikert kívánok mind a két csapatnak a Mol Magyar Kupa döntőjében!” – idézi Benczést a dvtk.eu.

Az Újpest FC információja szerint a kupadöntős ellenfele, a Mol Fehérvár is ugyanezzel a kéréssel fordult az MLSZ-hez az MTK Budapest ellen bajnokijával kapcsolatban. A meccs átszervezését „az MTK is kivitelezhetőnek ítélte meg”.

2021.05.10 11:52:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2021.05.10 12:26:05

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Eseménydús hét után bőven volt mit kitárgyalni az M4 Sport podcastjében. (x)

2021.05.09 14:22:40

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

A tolnaiak ezúttal se tudtak nyerni idegenben a Kisvárda ellen, de övék a gólrekord a bajnokságban.

2021.05.09 14:16:29

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), VÉGH JÁNOS (percről percre)

Négyet kapott a DVTK • Mivel a Puskás Akadémia is nyert, a Vidi bronzérmesként zárja az idényt.

2021.05.09 13:59:59

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Már az első negyedórában eldőlt a találkozó. A Budafok nagy vereséggel búcsúzott az NB I-től.