nemzetisport.hu 2015.05.06 18:12 Frissítve: 2015.05.06 19:35

NB I: a 12 éves szupertehetségért a Dinamo Zagreb is jelentkezett

Redzic Damir, a Pécsi MFC játékosa korosztályának egyik legkiemelkedőbb tehetsége a szakmai stáb szerint. A 12 éves futballista remek játékával felhívta magára a Dinamo Zagreb és a Partizan Beograd figyelmét is, azonban a pécsi reménység a baranyai megyeszékhelyen képzeli el jövőjét.

 

Redzic Damirt már a Fradi ellen is láthatta a pécsi tábor, bár egyelőre csak díjat vett át a szupertini (Fotó: pmfc.hu)

Redzic Damir 2003. március 23-án született Pécsen, bosnyák apuka és magyar anyuka gyermeke. Jelenleg a pécsi U12-es csapat tagja, de már az idősebbekkel edz. Fiatal kora ellenére számos egyéni elismerés fűződik a nevéhez, legutóbb a budapesti Hungast-kupán az egy évvel idősebbek között nyerte el a torna legjobb játékosának járó díjat, miután a döntőben győztes gólt szerzett.

Nem titok, viszont mindenképpen elismerés, hogy a belgrádi FK Partizan és a zágrábi Dinamo is soraiban szeretné tudni, de a magyar elitakadémiák is folyamatosan bejelentkeznek érte. Ő azonban a baranyai piros-feketéknél képzeli el jelenét és jövőjét – írja a pmfc.hu a tehetségről, akit vasárnap, a PMFC–Ferencváros NB I-es bajnoki meccs szünetében kiváló teljesítményéért megjutalmazott a klub vezetősége.

A klub honlapjának Pókos Csaba, a pécsi középső korosztályok (U12-U15) korcsoportvezetője mesélt a fiatal játékosban rejlő lehetőségekről.

„Damir nyolcévesen Harkányból került Kozármislenybe, majd az utánpótlásban véghezvitt fúziót követően került a Pécs U10-es csapatához. Remek adottságai vannak: dinamikus, robbanékony játékos, mindezek mellett kiváló rugótechnikával rendelkezik, és ballábas – mondta Pókos. – A másik lábát még csiszolni kell, ami viszont megkülönbözteti őt a többiektől, az a futball iránti szeretete, mentalitása. Ebben nagy szerepet játszik bosnyák származású édesapja. A hozzáállása miatt nem csak itt, nálunk, hanem az egész országban kiemelkedik a korosztályából.”

„A szülők folyamatosan kikérik a véleményünket azzal kapcsolatban, hogy Damirnak mi a legjobb a fejlődése szempontjából. Szeretnek Pécsen élni, és itt képzelik el az életüket. Nálunk nagyon jó kezekben van, szeret is a PMFC-ben focizni, egy korosztállyal feljebb játszatjuk, s ott is maximálisan megállja a helyét. Sok gyerek játszott már a kezem alatt, de ilyen »paraméterekkel« rendelkező focistapalánta még sosem. Hogy pontosan mire hivatott, azt nehéz lenne most megjósolni. Sok minden közbejöhet, de ha elkerülik a sérülések és az élet számos buktatója, akkor nemcsak a magyar bajnokságban, de a nemzetközi színtéren is elismert futballistává válhat. Már most képtelenség tartani vele a tempót a pályán, hiszen olyan hihetetlen gyors indulósebességgel és cselezőkészséggel van megáldva, hogy az párját ritkítja.”

2021.01.23 21:58:05

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Az öltözőbe belépve, majd a gyepre kifutva mindenkinek maga mögött kell hagynia a hétköznapi, modoros társalgást, ugyanis dresszben, gatyában, stoplisban más lesz a kommunikáció.

2021.01.23 14:03:31

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Oenning bemutatkozásán Bamgboye duplázott, majd Zivzivadze, Petrjak és Nikolics is betalált.

2021.01.23 13:36:04

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Fölényben játszott az FTC, de a hazaiak jól koncentráltak a zuhogó esőben.

2021.01.23 13:05:58

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Hiába birtokolta a második félidőben jóval többet a labdát a hazai csapat, a vendégek előtt adódott a legnagyobb helyzet.