MTK: eladják Schönt – 1.2 millió euróért megy Amerikába

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.02.23. 17:45
null
Szabolcs Schön transfers to MLS (Photo: Károly Árvai)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint Schön Szabolcs 1.2 millió euróért az MTK-ból az amerikai profi ligában, az MLS-ben szereplő FC Dallasba szerződik. A klubok már megegyeztek, a 20 éves szélső májusban csatlakozhat új csapatához, amelyhez három évre ír alá. 

You can read this article in English here!

Schön Szabolcs 1.2 millió euróért az FC Dallasba szerződik – tudta meg hétfőn a Nemzeti Sport Online. Az MTK és a Dallas a márciusi válogatott szünetre tervezte a bejelentést, ezért megkeresésünkre a kék-fehérek vezetősége hétfőn türelmet kért, mert az átigazolás adminisztratív része még nem zárult le, addig pedig hivatalosan nem is kívánt reagálni a klub az ügyben.

Azóta azonban más forrásban is napvilágot látott (a 444.hu itt írt róla), hogy Schön az Egyesült Államokban folytathatja. Az NSO úgy tudja, a klubok között az egyezség megszületett, Schön 1.2 millió euróért kerül Dallasba, de csak májusban csatlakozik új csapatához, amelyhez három évre ír alá. Az MTK ugyanis mindenképp szerette volna, hogy ezt az idényt még befejezze az NB I-ben. Az MTK benne marad Schön játékjogában, tehát részesülhet a további eladásából, illetve bizonyos feltételek teljesülése esetén az 1.2 millió euró további bónuszokkal is emelkedhet.

A Honvédban nevelkedő Schön 2019-ben az Ajax utánpótlásából tért haza az MTK-hoz, amelyben 48 tétmeccsen 11 gólt és nyolc gólpasszt jegyzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik