MK: Vállalta a meccset, rúgott hármat, lefeküdt, és lejött – Mátyus a triplázó játékosáról

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2023.04.06. 08:00
A labdarúgó Mol Magyar Kupa második elődöntőjében a másodosztályú Budafoki MTE a Vasas FC-t fogadta hazai pályán. Mátyus János alakulata nem bízta a véletlenre a továbblépés kérdését, és Beke Péter mesterhármasának köszönhetően 3–0-s sikerrel jutott be a május 3-i döntőbe. A találkozó után így értékelt a budafokiak vezetőedzője, Mátyus János.

Mátyus János szerint a kupadöntőnél nagyobb csoda, amit a bajnokságban visz véghez a Budafok.

„De most nyilván a kupameccsről kell beszélnünk. Az első perctől kezdve úgy álltunk hozzá a mérkőzéshez, ahogy egy ilyen felfokozott hangulatú találkozóhoz kell. Nyugodtan játszottunk, de harcosan, szenvedéllyel és maximális taktikai fegyelemmel. Ebből lett az, hogy rövid időn belül szereztünk kettő gólt, majd jött a harmadik is. Gyakorlatilag esélyt sem adva a remek erőkből álló ellenfélnek. Összességében megérdemelten mehettünk előnnyel a pihenőre. Aztán egy fertályóra után a második félidő lecsordogált. Ebben benne voltunk mi is bőven, hiszen mi már annyira nem siettettük a játékot, de ilyenkor ezt kell tenni. Profi módon, egy-két hibától eltekintve nagyszerűen védekezve hoztuk le a meccset, nem túlzás kijelenteni, hogy teljesen megérdemelten kerültünk be a kupadöntőbe.”

Videónkban beszél arról, hogy a szünetben trágár szavakat használt az öltözőben, de szóba kerül, hogy a triplázó Beke Péter sérülten vállalta a játékot, aki egyébként szerinte megérett a váltásra. Szóba kerül a döntő helyszíne, a Puskás Aréna és saját edzői karrierje is.

BEKE: ÖRÜLÖK, HOGY HÁRMAT RÚGTAM, DE CSAK CSINÁLTAM, AMIT KÉRTEK

ÍGY ÜNNEPELTEK A BUDAFOKI JÁTÉKOSOK ÉS SZURKOLÓK

MOL MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ
BUDAFOKI MTE (NB II)–VASAS FC 3–0 (3–0)

Budapest,BMTE-Sporttelep, 2450néző. Vezette: Farkas Ádám (Becséri Gergely, Szalai Dániel)
BUDAFOK: Gundel-Takács – Nándori B. (Vaszicsku, 71.), Jagodics M., Fótyik – Csonka, Adorján K. (Tischler, 86.), Kovács D. (Németh M., 60.), Soltész I., Kalmár O. – Bakti (Bíró M., 71.), Beke P. (Horváth O., 60.)Vezetőedző: Mátyus János
VASAS: Dombó – Ódor (Szalai J., 62.), Hegedűs J., Litauszki (Iyinbor, 42.), Silye (Szivacski, 42.) – Urblík, Sztojka D. (Hinora, 42.), Berecz Zs. – Ihrig-Farkas, Zimonyi (Novothny, 56.), Holender.Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Beke P. (22., 34., 39.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik