Kecskemét: újabb két játékossal hosszabbított a klub

Vágólapra másolva!
2022.06.24. 10:28
null
Szalai Gáborral is hosszabbított a Kecskemét (Fotó: KTE)
Újabb két játékosával hosszabbított a labdarúgó NB I-be feljutó Kecskemét: ezúttal a védelem két alapembere, Szalai Gábor és Szabó Alex írta alá új kontraktusát – számolt be róla a klub a hivatalos honlapján.

 

Grünvald Attila, Nagy Krisztián, Tóth Barna és Vágó Levente után Szalai Gáborral és Szabó Alexszel is szerződést hosszabbított a Kecskemét.

Szalai a KTE saját nevelésű játékosa, aki egy rövid angliai kitérőt leszámítva csak Kecskeméten futballozott eddig. A 22 esztendős védő még az NB III-ban tért vissza 2019 nyarán Kecskemétre, azóta 77 tétmérkőzésen 15 gólt jegyzett. Az előző idény különösen jól sikerült neki, hiszen 30 bajnokin 10 gólt szerzett.

„Már az előző szezonban is elmondtam, hogy mennyit jelent számomra a KTE. Gyerekként még itt szedtem labdát az NB I-es meccseken, most pedig ott tartunk, hogy itt debütálhatok az élvonalban. Nagyon boldog vagyok természetesen, és ez igaz a családomra is, talán néha már jobban is várják a rajtot, mint én, mert eddig is minden meccsemen ott voltak. Sokan mondogatják már, hogy NB I-es játékos lettem, de én még nem érzem ezt, mert még nem mutatkoztam be, másrészt addig rendkívül kemény és hosszú alapozás vár ránk” – vélekedik a fiatal.

Szabó tavaly nyáron Kaposvárról igazolt Kecskemétre, a feljutással záruló évadban 33 bajnokin 2 gólt szerzett. A Rákóczi színeiben a 2019–2020-as idényben 12 meccsen már az NB I-ben is pályára lépett, de most szinte úgy készül a rajtra, mintha először jutott volna fel az első osztályba: „Nagyon jó érzésekkel hosszabbítottam meg a szerződésemet. Kitűnő évet tudhatok magam mögött, amelyben a szakmai stáb és a csapat is rengeteget segített. Egyértelmű volt, hogy itt akarom folytatni. Az NB I-et nem lehet megszokni, hiszen ez az elit, nagyon várom már a szezont. A lényeg, hogy érjük el a bennmaradást a csapattal.”


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KECSKEMÉTI TE-NÉL
Érkezők: Belényesi Csaba
(DVTK), Pejovics Danilo (szerb-magyar, Szeged-Csanád GA)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet: Hatvani Dániel (FC Dabas)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Győri Benjámin, Bodor Zoltán
Kiszemeltek:
Távozók: Bartha László (szabadon igazolható), Gál Szabolcs (szabadon igazolható), Kis Balázs (szabadon igazolható), Lukács Dániel (Diósgyőri VTK),Szabó László (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Katona Bálint (Ferencváros), Szökrönyös Dániel (Zalaegerszegi TE), Varga Bence (MTK Budapest)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik