CSERHÁTI ANDRÁS 2021.05.25 08:53 Frissítve: 2021.05.25 09:20

Honvéd: a Diósgyőrtől érkezhet szélső – NS-info

Információnk szerint van esély arra, hogy a Budapest Honvéd megszerezze Molnár Gábort, az NB I-ből kieső Diósgyőri VTK szélsőjét, miközben Kispesten többen is meghosszabbíthatják nyáron lejáró szerződésüket.

Molnár Gábor Kispesten is megmutathatja, hogy remekül érzi a kaput (Fotó: Török Attila)

 

Elképzelhető, hogy Molnár Gábor nemcsak Borsod-Abaúj-Zemplén és Fejér megyében, hanem a fővárosban is futballozik pályafutása során? A szélső ugyanis korábban többek között Edelényben, Kazincbarcikán, Tiszaújvárosban, Mezőkövesden, Felcsúton és legutóbb Diósgyőrben játszott, de könnyen lehet, hogy távozik az NB I-ből kieső DVTK-tól, és információnk szerint a Budapest Honvédban folytathatja pályafutását.

A diósgyőriek 27 éves futballistája felemás bajnoki idényt tudhat maga mögött: sérülése miatt összesen 13-szor kapott lehetőséget (hétszer kezdőként, hatszor csereként), viszont a rendelkezésére álló 660 perc alatt eljutott öt gólig, amely a fentiek tükrében nem rossz mérleg, sőt. A villámgyors játékos ezért is kerülhetett a keserves egy évet maga mögött tudó, a bennmaradást épphogy kiharcoló kispestiek látókörébe, amely alaposan és észszerűen erősítené meg keretét.

Ennek tudatában érkezhet két korábbi és egy jelenlegi ferencvárosi játékos is – mint korábban beszámoltunk róla, az Üllői útról már távozó két védő, Lovrencsics Gergő és Marcel Heister, valamint a még az FTC kötelékébe tartozó középpályás, Vécsei Bálint neve is felvetődött. Borítékolható, hogy Szappanos Péter, a Mezőkövesd Zsóry kapusa a napokban aláír Kispestre.

Egyelőre egy játékos intett búcsút, a Philadelphia Unionhoz aláíró Gazdag Dániel. Úgy tudjuk, egy másik támadó, Balogh Norbert is mehet, többek között török klubok érdeklődnek iránta, s nem lenne meglepő, ha valamelyik ajánlatra rábólintana a pesti klub és a futballista is. Hivatalosan továbbra sem tudni, mi lesz annak a kilenc játékosnak (Naszer Aliji, Baráth Botond, Djordje Kamber, Ivan Lovric, Nagy Gergő, Nagy Sándor, Mohamed Mezgrani, Tomás Tujvel és Eke Uzoma) a sorsa, akinek nyáron lejár a megállapodása. Úgy értesültünk, hogy Baráth Botond, Djordje Kamber, Ivan Lovric, Nagy Gergő és Tomás Tujvel szinte biztosan Kispesten maradnak, a többiek jövője egyelőre még kérdéses.

A Honvéd június 10-én kezdi el a felkészülést, addigra nyilván több kérdőjel is kiegyenesedik.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Cipf Dominik (BFC Siófok)?, Artur Craciun (moldovai–román, FC Viitorul – Románia)?, Tóth-Gábor Kristóf (Kazincbarcika)?
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek: Dombó Dávid (Kisvárda), Marcel Hesiter (Ferencváros, szabadon igazolható), Lovrencsics Gergő (Ferencváros, szabadon igazolható), Molnár Gábor (DVTK), Nono (spanyol, Slovan – Szlovákia), Szappanos Péter (Mezőkövesd, szabadon igazolható), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Távozók: Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Naser Aliji (albán–svájci), Balogh Norbert (Törökország), Thierry Gale (barbadosi), Djordje Kamber (bosnyák–szerb, lejár a szerződése), Ivan Lovric (horvát, lejár a szerződése), Mohamed Mezgrani (algériai-belga), Nagy Gergő (lejár a szerződése), Nagy Sándor (ukrajnai), Boubacar Traoré (mali), Tomás Tujvel (szlovákiai, lejár a szerződése), Eke Uzoma (nigériai, lejár a szerződése)

2022.08.13 12:03:20

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem sok hiányzott a Zalaegerszegnek az újabb fővárosi bravúrhoz, de be kellett érnie egy ponttal.

2022.08.13 11:29:18

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Hét év és öt hónap után nyert újra élvonalbeli bajnokit a KTE, és már öt ponttal áll.

2022.08.12 19:19:57

Labdarúgó NB I BERECZKY BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Sokáig vezetett Debrecenben a Vasas, a hajrában egyenlíteni tudott a Loki – pontosabban csak egyenlíteni tudott.

2022.08.11 23:28:54

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

ALAPVONAL.Törőcsik András a Kádár-rendszerben vált futballistává, s a rezsim, ha nem is hangoztatta, nyilvánvaló volt, az őszinte zsenik helyett a kiszámítható, középszerű igazodókat részesítette előnyben.

2022.08.08 21:31:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A tulajdon persze nagy erő, nincs az a külső futballszervezet, amelyik drasztikusan belenyúlhat a szerződtetések szövevényébe, így aztán nem tudható, mikor lesz változás a témában. Remény van rá, ugyanis van jó néhány olyan, évtizedeken át tornyosuló gát a magyar futballban, amelyet áttörtek a csapatok (vagy az idő), szinte észrevétlenül.