Honvéd: a Bologna uruguayi csatára is kiszemelt - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2013.08.09. 13:14
null
Henry Giménez már 2010-ben is játszott az olasz élvonalban – itt éppen a Milan ellen (Fotó: Action Images, archív)
A Budapest Honvéd labdarúgócsapatával kapcsolatban nem titok, hogy a támadósorát erősíteni szeretné a klub. Itáliai sajtóhírek szerint az olasz élvonalbeli Bologna uruguayi csatára, Henry Giménez az egyik kiszemelt.

A Corriere dello Sport mai híre, hogy a Bologna uruguayi csatára, a kétszeres válogatott Henry Giménez szerepel a Budapest Honvéd kiszemeltjei között. A lap szerint a játékos ügynöke elsősorban a spanyol piacon próbál klubot találni, de a kispesti lehetőség is szóba kerülhet. A támadó állítólag már korábban is a kispestiek célkeresztjébe került, de akkor még nemet mondott a megkeresésre.

VAGY MÉGSEM?

A Tuttobolognaweb péntek esti beszámolója szerint megszakadt a tárgyalás a Bologna és a Bp. Honvéd között Henry Giménez átigazolása ügyében. Az olasz portál szerint a kétszeres uruguayi válogatott támadó másodszor is kinyilvánította, hogy nem kíván Magyarországra igazolni. A Bologna ugyanakkor továbbra sem tesz le arról, hogy továbbpasszolja a játékost, mert a helyére szeretné szerződtetni a román válogatott Gheorghe Grozavot (Petrolul Ploiesti).

A cikk megemlíti, hogy az NB I-et vereséggel kezdő Honvédnak mindenképpen erősítésre van szüksége. Mint ismeretes, a kispestieknek Fabio Cordella nemzetközi igazgató révén jók az olasz kapcsolataik, több játékost is szerződtettek már az ottani piacról, és nem zárható ki, hogy a sor hamarosan folytatódik.

A 27 éves Giménez az olasz élvonalban 60 meccsen hat gólt szerzett. A csatár tavasszal kölcsönben a másodosztályú Grossetóban játszott, és 15 mérkőzésen egyszer volt eredményes.

A spanyol Diego Piquero után Giménez már a második külföldi csatár ebben a hónapban, akit hírbe hoztak a kispestiekkel. A Honvédnál azért is van szükség támadóra, mert a szabadlistára tett Délczeg Gergellyel már nem számol a szakmai stáb (miután a játékos nem hosszabbította meg a jövőre lejáró szerződését). A csatársor mellett egyébként a védelmet is szeretné megerősíteni Marco Rossi vezetőedző.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Raffaele Alcibiade (olasz, Juventus – Olaszország, kölcsön után végleg), Czár Richárd (First Wienna – Ausztria, kölcsönből vissza), Emmanuel Mensah (ghánai, United Soccer Training Academy – Ghána), Nagy Krisztián (Kazincbarcika – kölcsönből vissza), Andrea Mancini (olasz, Real Valladolid B – Spanyolország, kölcsönben), Emanuele Testardi (olasz, Sampdoria – Olaszország, legutóbb Südtirol, kölcsönben – Olaszország – kölcsönbe), Vólent Roland (Kazincbarcika – kölcsönből vissza). Az ifjúsági csapatból felkerült: Bobál Dávid, Botka Endre, Kozma Richárd, Nikola Pantovics (szerb)
Távozik/távozhat:Nicola Canzian (olasz, ?), Csillag Dárius (Kecskeméti TE), Czár Richárd (Soproni VSE, kölcsönbe), Debreceni András (Újpest FC, Beitar Jerusalem – Izrael, DVTK?), Délczeg Gergely (Haladás, ?), Mamadou Diakité (francia-mali, Crotone – Olaszország),Ivancsics Gellért (Lombard Pápa), Davide Lanzafame (olasz, Catania – Olaszország, kölcsönből vissza), Marshal Mfon Johnson (nigériai, ?), Leandro Martínez (argentin-olasz, Győri ETO FC), Novák Alexisz (Siófok FC),Henry Etiosa Odia (nigériai, Dacia Chisinau – Moldova), Nikola Pantovics (szerb, Békéscsaba – kölcsönbe), Claudiu Pascariu (román, ?), Souleymane Tandia (szenegáli, ?), Hervé Tchami (kameruni, ?) Vólent Roland (Siófok, kölcsönbe)
Kiszemeltek: Henry Giménez (uruguayi, Bologna – Olaszország)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik