FTC: „Moniz nem tud gólt lőni” - Orosz a csatárgondokról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.29. 11:26
Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában beszélt a csapat Videoton elleni tegnapi 1–0-s vereségéről.

„Nyilván szerettünk volna nyerni, nagyon fontos mérkőzés volt, de nem dőlt össze a világ. Elvesztettük a mérkőzést, de aki látta, az tudja, hogy a mi győzelmünk is benne volt. Saját magunkat vertük meg, az első félidőben be kellett volna rúgni a helyzeteinket” – nyilatkozta Orosz Pál.

„Annak a csapatnak, amelyik a dobogóra oda akar érni, a százszázalékos helyzeteket be kell rúgnia. Ott volt Böde Dani helyzete, Aborah helyzete, Somália és Leonardo helyzete. Ha visszanézzük az elmúlt meccseket, rengeteg pontot elhullajtottunk kihagyott helyzetek miatt” – fogalmazott a sportvezető.

Orosz Pál az edző ebben játszott szerepét firtató kérdésre is válaszolt: „ Moniz nem tudja belőni a labdát a kapuba. Odakerülünk a kapu elé, megvannak a lehetőségek, de a helyzetkihasználással gondok vannak. Ha éppen Böde Dani nem találja meg a góllövő cipőjét, akkor nem tudunk gólt lőni. De tőle nem várhatjuk el, hogy minden meccsen három gólt lőjön. Persze, teszem hozzá, tegnap ő is nagyot hibázott, kihagyott egy óriási helyzetet, de ez benne van a sportban. A többieknek is oda kellene érniük.”

„Ahogy Ricardo mondta, lehet, hogy még nem tartunk ott, ahol az élmezőny. A gólok többségét egy játékos lövi, ami egy Ferencváros-szintű csapatnál nem megengedhető, ezért mindenképp szét kell majd néznünk az átigazolási piacon. De az sem megengedhető, hogy a játékosok bent maradjanak az öltözőben, és 43 másodperc alatt gólt kapjunk” – mondta Orosz, aki kérdésre válaszolva a szurkolók miatt a klubra kirótt sorozatos MLSZ-büntetésekről is szót ejtett.

„A klub folyamatosan beszélget a szurkolókkal. Két antirasszista kampányt is indítottunk már. Nem tudom van-e még egy klub, amely ennyit tett ezért. Mégis mi kaptuk a legtöbb büntetést. Persze próbáljuk megtenni, ami tőlünk telik, de nem tudok minden szurkoló mellé rendezőt állítani. Ez egy hosszú folyamat, amiben mindenkinek, az összes klubnak és az MLSZ-nek is partnernek kell lennie” – nyilatkozta a vezérigazgató.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik