FTC: Fehérváron nem sikerült neki, most Csercseszovnak bizonyíthat

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.01.09. 13:56
null
Halmai Ádám is elutazott a Ferencváros spanyolországi edzőtáborába (Fotó: fradi.hu)
Mint beszámoltunk róla, elutazott a Ferencváros spanyolországi edzőtáborába az NB II-es Soroksár 21 éves szélsője, Halmai Ádám is, aki a fradi.hu-nak nyilatkozott a nagy lehetőségről.

 

 

A január 7. és 17. között Spanyolországban edzőtáborozó FTC keretével tartott több fiatal futballista az edzőtáborba, így az őszi idényben a másodosztályú Soroksárban szerepelt Halmai Ádám is. A 21 éves, korábbi U19-es válogatott játékos jó teljesítményével hívta fel magára a ferencvárosi szakmai stáb figyelmét: 12 bajnokin hétszer volt eredményes, ezzel a Fradival együttműködő soroksáriak legeredményesebb játékosának számított az ősszel.

A két ünnep között a Soroksár sportigazgatója, Szűcs Mihály szólt, hogy szeretne velem is személyesen beszélni, mert van egy jó híre. Másnap le is ültünk és akkor mondta, hogy a két csapat között történt egyeztetés értelmében a felkészülést a Ferencvárossal fogom elkezdeni, emellett elutazhatok Spanyolországba is a csapattal. Boldog voltam, hiszen ez egy nagy lehetőség, nagy esély számomra” – idézi a fradi.hu Halmai Ádámot.

Az 57-szeres válogatott Halmai Gábor fia Pomázon kezdett el futballozni, majd a Vasas, az Illés Akadémia, a Budaörs, a Mol Fehérvár és a ZTE labdarúgója volt. 2019 nyarán igazolt Fehérvárra, ahol bajnoki meccsen csak a második csapatban, az NB III-ban kapott lehetőséget. Az élvonalban eddig egy mérkőzésen szerepelt, tavaly februárban, a Zalaegerszeg kölcsönjátékosaként. Tavaly nyáron előbb a zalaegerszegi kölcsönszerződése, majd a fehérvári megállapodása is lejárt, így szabadon igazolható játékosként került Soroksárra. Idén pedig a Ferencvárosnál próbálkozhat azzal, ami Fehérváron és Zalaegerszegen nem sikerült neki, hogy stabil NB I-es játékos váljon belőle. Ehhez persze előbb meg kell győznie Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzőt, hogy érdemes lenne őt átigazolni Soroksárról – ahogy azt 2022-ben Pászka Lóránd tette, akit ugyancsak egy téli edzőtábort követően szerződtetett az FTC az NB II-es partnerklubjától, azóta pedig már 24 tétmeccsen szerepelt a Ferencváros első csapatában.

„Lórival többször is beszélgettünk, sokat segít, de ez mindenkire igaz, a keret további tagjai is nagyon rendesek velem – mondta Halmai Pászka és a társak kapcsán. – Lóri azt tanácsolta, hogy ne izguljak az elején, nyilván nehezebb dolgom lesz, mint Soroksáron volt, a Fradinál gyorsabb a tempó, idő kell, mire megszokom. Mielőtt megérkeztem a Ferencvároshoz, Szűcs Mihály és Lipcsei Péter (a Soroksár vezetőedzője – a szerk.) is elmondta, ha bármiben segítségre, tanácsra van szükségem, őket bármikor hívhatom. Ők is azt kérték, hogy ne izguljam túl, hiszen ez egy nagy lépcsőfok, gyorsabb lesz a játék, nem biztos, hogy úgy fog menni minden elsőre, ahogy szeretném. Mondták, hogy fogjam fel úgy ezt az egészet, mint egy élményt, láthatom, ilyen szinten mi folyik a csapatnál, úgyhogy igazából ők is támogattak mindenben.”

Az FTC sportigazgatója, Hajnal Tamás a Ferencváros és a Soroksár közti partneri kapcsolat miatt is fontosnak tartja, hogy Halmai Ádám az FTC-vel készülhet.

„Halmai Ádám a teljesítményével hívta fel magára a figyelmet. Tavaly nyáron került a Soroksárhoz, azóta folyamatosan követtük a teljesítményét, mivel jól szerepelt, Szűcs Misivel már többször is beszéltünk róla. A mentalitása és a játékstílusa is azt mutatta, hogy igenis érdemes kipróbálni őt, megadni neki a lehetőséget, hogy a Ferencváros első csapatával tudjon készülni. A két klub közötti együttműködést még jobban tudja erősíteni, hogy nemcsak mi tudunk fiatal játékost több játéklehetőség miatt Soroksárra adni, hanem ez az út fordítva is érvényes lehet. Szerintem ez minden labdarúgó számára motivációt jelenthet, aki Soroksáron játszik” – nyilatkozta a fradi.hu-nak Hajnal Tamás.

A FERENCVÁROS KERETE A SPANYOLORSZÁGI EDZŐTÁBORBAN


Kapusok:
Dibusz Dénes, Bogdán Ádám, Szécsi Gergő, Radnóti Dániel
Védők: Samy Mmaee, Botka Endre, Eldar Civic, Adnan Kovacevic, Mats Knoester, Pászka Lóránd, Henry Wingo, Almássy Levente
Középpályások: Muhamed Besic, Vécsei Bálint, Aissa Laidouni, Xavier Mercier, Kristoffer Zachariassen, Sigér Dávid, Amer Gojak, Giorgi Haraisvili, Anderson Esiti, Lisztes Krisztián, Varga Zétény
Csatárok: Adama Traoré, Tokmac Nguen, Ryan Mmaee, Carlos Auzqui, Marquinhos, Halmai Ádám

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Manner Balázs, Radnóti Dániel István, Varga Zétény
Kiszemeltek: Halmai Ádám (Soroksár), Myenty Abena (suriname-i, Slovan Bratislava – Szlovákia), Cso Ku Szung (dél-koreai, Csonbuk Motors – Dél-Korea), Owusu Kwabena (ghánai, Qarabag – Azerbajdzsán),Didier Lamkel Zé (kameruni, KV Kortrijk – Belgium)
Távozók: Csontos Dominik (soroksári kölcsön után Mezőkövesd – szabadon igazolhatóként), Rasmus Thelander (dán, Aalborg BK – Dánia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Franck Boli (elefántcsontparti, Gaziantep FK – Törökország, Qarabag – Azerbajdzsán), Aissa Laidouni (francia-tunéziai, Olympique de Marseille – Franciaország; Hertha BSC, Wolfsburg – Németország; Celtic – Skócia; Sampdoria – Olaszország; Besiktas – Törökország; Oroszország)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik