R. B. 2021.05.12 13:13 Frissítve: 2021.05.12 16:19

FTC: a korábbi olasz szövetségi kapitánnyal is tárgyaltak – sajtóhír

Roberto Donadoni is lehet a labdarúgó NB I-ben idén bajnoki címet szerző Ferencvárosi TC következő vezetőedzője – számolt be róla a Blikk.

Roberto Donadonival tárgyalt az FTC? (Fotó: AFP)

 

 

 
Rebrov: Senki sem tárgyalt velem, ez szerintem nem normális

A lap úgy tudja, a 32-szeres magyar bajnok klub tárgyalt az 57 esztendős olasz szakemberrel, mert Donadoni is azon jelöltek között van, akik Szerhij Rebrov vezetőedző távozása esetén átvehetik az együttes irányítását.

Az ukrán tréner sorozatban három bajnoki címet nyert a Fradival, amellyel szerepelt az Európa-liga és a Bajnokok Ligája főtábláján is. Rebrov szerződése 2022-ig érvényes, ám nem biztos, hogy marad a klubnál.

„A Ferencváros célja, hogy megtartsa Szerhijt, de az észszerűség határain belül” – idéz a Blikk egy a neve elhallgatását kérő forrást.

A nemzetközi sajtóban az FTC-t szóba hozták Eusebio Di Francescóval, az AS Roma korábbi mesterével, illetve Peter Stögerrel, aki a Borussia Dortmund vezetőedzője is volt.

Roberto Donadoni neve is felkerült a jelöltek listájára. A Milan egykori futballistája edzőként többnyire olasz együtteseket irányított, 2006 és 2008 között a válogatott szövetségi kapitánya volt. Donadoni legutóbb Kínában dolgozott, 2020 augusztusa óta nincs csapata.

„Az utóbbi esztendők sikerei, a klub rendezett háttere és infrastruktúrája vonzóvá tette Nyugat-Európában is a Ferencvárost – mondta a Blikk olasz forrása. – Donadoni alapfizetése nem lenne több, mint Rebrové, s minden bizonnyal akkor járna jobban, ha bejutna valamelyik kupasorozat csoportkörébe.”

A hírrel kapcsolatban megkerestük az FTC-t, ám a klub átigazolási pletykákat nem kommentál, kizárólag a klub hivatalos kommunikációs felületén, a fradi.hu-n közöl tényeket.

2021.06.13 23:16:43

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Olyan országban élünk, amelyben a klubtörténeti sikerek sem jelentik automatikusan azt, hogy a futballedző megtarthatja az állását és építheti tovább eredményesen, amit elkezdett.

2021.06.09 21:15:35

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Habitusához közelebb áll, hogy a bajnoki címért küzd.

2021.06.06 22:04:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Peter Stögert is tisztelem, esetében egyelőre csak az eredményei miatt tehetem.