D. L. 2021.10.09 18:03 Frissítve: 2021.10.09 18:34

Felkészülés: Supka első meccsén a Kövesd négyet szórt a DVTK-nak

A Mezőkövesd labdarúgócsapata 4–1-re legyőzte a másodosztályú DVTK-t felkészülési mérkőzésen szombaton.

 

Könyves Norberték simán kikaptak a Mezőkövesdtől (Fotó: Kozma István/Észak-Magyarország)

 

Borsodi rangadót játszottak szombaton Miskolcon, még ha csak felkészülési meccs keretében is: az NB II-ben jelenleg a 7. helyen álló, de a feljutásra pályázó Diósgyőr az élvonalban 10. helyezett, a napokban edzőt váltó (Pintér Attila helyére Supka Attila érkezett) Mezőkövesddel csapott össze. A DVTK három forduló óta nyeretlen a Merkantil Bank Ligában, két döntetlen után következett a vereség Szegeden, sokan edzőváltást vizionáltak, Kondás Elemér mindenesetre a helyén maradt – elképzelhető, hogy a jövője szempontjából meghatározó lesz az október 17-i, Dorog elleni bajnoki…

Ami a szombati felkészülési meccset illeti, a lelátón felbukkant Salamon József, a diósgyőriek egykori kiváló középhátvédje is.

„Kíváncsi voltam, meg belefért az időmbe is, így hát kijöttem – mondta érdeklődésünkre. – Nem úgy szerepelnek az utódok, ahogyan azt elvárják lelkes szurkolóink. Van idő javítani, sok mérkőzés áll előttük, de jelentős javulásra van szükség a második, még feljutó helytől jelenleg meglévő hétpontos hátrány ledolgozására.”

A mérkőzésen – elsősorban a vendégek jóvoltából – potyogtak a gólok, az elsőt Marin Jurina szerezte, aztán a második játékrészben öt perc leforgása alatt háromszor is eredményesek voltak a kövesdiek.

A DVTK ellen már Supka Attila irányította a Mezőkövesdet (Fotó: Kozma István/Észak-Magyarország)

„Szerettük volna jobban megismerni a játékosokat – vont mérleget a lefújás után Supka Attila, a vendégek új vezetőedzője. – Elkövettünk néhány helyezkedési hibát, a helyzetkihasználásunk pedig tragikus volt. Az élvonalban az ellenfelek azonnal megbüntetik ezt.”

A diósgyőrieket irányító Kondás Elemér így fogalmazott a találkozót követően: „Semmit sem láttam a pályán az előre megbeszéltekből. A héten a védekezést gyakoroltuk, mert az utóbbi időben furcsa gólokat kaptunk, ezek közül néhányat nagyobb odafigyeléssel el lehetett volna kerülni. A Mezőkövesd letámadott bennünket, ezért elég sok átadási hibát követtünk el. Bátortalanul játszottunk, a párharcokat agresszívabban kellett volna megvívni.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DIÓSGYŐRI VTK–MEZŐKÖVESD ZSÓRY 1–4 (0–1)
Miskolc, 137
néző. Vezette: Nagy R.
DVTK. 1. félidő: Borsos – Polgár, Szeles, Szatmári Cs., Bokros – Jurek, Zsemlye, Oláh B. – Könyves, Molnár G., Hornyák. 2. félidő: Borsos – Eperjesi, Hegedűs J., Szeles (Kispál), Szatmári Cs., Bárdos – Kocsis D., Németh M., Bertus – Makrai, Horváth Z.
MEZŐKÖVESD. 1. félidő: Piscitelli – Farkas D., Pillár, Katanec, Torres – Cseke, Karnyicki, Cseri, Vutov – Nagy D., Jurina. 2. félidő: Tordai – Szépe, Baki, Kocsis G., Lakveheliani – Chrien, Madarász, Vadnai – Calcan, Drazsics, Vojtus
Gólszerző: Németh M., ill. Jurina, Drazsics, Vojtus, Kocsis G.

2021.10.27 12:16:32

Labdarúgó NB I BORSOS LÁSZLÓ (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A szünetben hattal ment az NB I-es címvédő, a folytatásban már csak egy gól született.

2021.10.26 20:31:26

Labdarúgó NB I P. Gy., K. T. I., R. Z.

Három helyszínen csak a hosszabbítás, két párharcban a tizenegyesek döntöttek a Mol Magyar Kupában.

2021.10.26 23:39:08

Labdarúgó NB I FÜZESI BÁLINT

A mesteredző – akiről tavaly Tarpán labdarúgócsarnokot neveztek el – 1970-ben majdnem az FTC játékosa lett.

2021.10.25 14:15:52

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

„És a diák vékony hangon elkezdte: »Isten, áldd meg a magyart...« A munkáscsapat habozás nélkül folytatta: »...jókedvvel, bőséggel«.”

2021.10.24 23:27:41

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Azt mondják a hozzáértők, hogy a versenyzőnek négyféle célja lehet. Az első, hogy megfeleljen saját magának, a második, hogy másokat legyőzzön, a harmadik, hogy elismerje őt a nyilvánosság, a negyedik pedig, hogy sok pénzt keressen. Egyik jobb, mint a másik, ám mindegyikben benne van a bukás lehetősége.