nemzetisport.hu 2017.06.27 19:51 Frissítve: 2017.06.28 11:17

Felkészülés: sima újpesti vereség, Zsótér csuklója eltörött

Az Újpest labdarúgócsapata második nyári felkészülési mérkőzésén 1–0-s félidei vezetés után 4–1-re kikapott a ciprusi Apollon Limassoltól Freistadtban.

 

Az Újpest az első félidőben Novothny Soma révén szerzett vezetést – az új szerzemény a Ried elleni edzőmeccsen szintén a kapuba talált –, ám a második játékrészben a ciprusiak egy védelmi hiba után egyenlítettek, egy tizenegyesből szerzett gólnak köszönhetően pedig fordítottak. Ezt követően a ciprusiak még kétszer – egy szép fejessel, valamint egy újabb súlyos védelmi hibát kihasználva – mattolták az újpesti védelmet, így Nebojsa Vignjevics csapata végül 4–1-re kikapott az Apollon Limassoltól.

A meccs krónikájához tartozik, hogy Zsótér Donát néhány perccel a kezdés után egy ütközést követően rosszul fogott talajt, és csúnyán ráesett a bal kezére. Az Újpest Facebook-oldalán található beszámoló szerint Zsótért azonnal kórházba szállították, ahol röntgenvizsgálatok megállapították, hogy eltörött a bal csuklója. A 21 éves támadó így még ma este hazautazik az edzőtáborból, hogy itthon mihamarabb elláthassák.  

„A végeredmény természetesen nem néz ki jól. Két ellentétes félidőt játszottunk. A meccs első fele tetszett, nem az eredmény, hanem a mutatott játékunk miatt. A második játékrész viszont egyáltalán nem volt még elfogadhatónak mondható sem” – értékelt a meccs után Nebojsa Vignjevics az ujpestfc.hu-nak.

„Sajnos két sérültünk is lett, Zsótér Donát bal csuklója tört el egy rossz talajra érkezést követően, Mijusko Bojovics pedig a játék vége fele sérült rá régebbi combsérülésére. Úgy gondolom, védőnk hamar újra bevethető lesz, Donátnak pedig mihamarabbi felépülést kívánok. Összefoglalva, ahogy arra számítani lehetett, ellenfelünk már a felkészülési időszakának a vége felé jár, hiszen nemsokára megkezdi a szereplését az európai kupaporondon. Mi most dolgozunk a legkeményebben, így érthető, hogy egy kicsit fáradtak a játékosaink lábai, és fejben is lassabban döntenek. Ez néha hozhat ilyen eredményeket” – fogalmazott a lilák szerb edzője.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Újpest–Apollon Limassol (ciprusi) 1–4 (Novothny 22., ill. Zelaya 50., Alex da Silva 58. – 11-esből, Pittasz 73., 83.)

AZ ÚJPEST NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA  
A felkészülés kezdete: június 12.
Edzőtábor: 
június 21. – július 1., Aigen im Mühlkreis (Ausztria)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 24., Prambachkirchen: Újpest–SV Ried (osztrák II.) 1–0 (Novothny)
Június 27., Freistadt: Újpest–Apollon Limassol (ciprusi) 1–4 (Novothny)
Június 30., 18.00: LASK Linz (osztrák)–Újpest 

2020.10.30 21:07:50

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A két legerősebb magyar csapat ütközete következik.

2020.10.29 14:04:49

Labdarúgó NB I BALÁZS DÁVID

Az élvonalban szereplő diósgyőri együttes Békéscsabán harcolta ki a továbbjutást.

2020.10.28 10:30:56

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A koronavírus miatt edzőjük nélkül játszottak a lila-fehérek Dunaújvárosban, de simán továbbjutottak.

2020.10.28 11:41:05

Labdarúgó NB I B. Á.

A grúz támadó tizenegyest hibázott, utána viszont fejjel és lábbal is betalált.