SZ. R. 2021.07.25 20:11 Frissítve: 2021.07.25 20:38

Felkészülés: győzelemmel hangolt az Ekl-visszavágóra az Újpest

Győzelemmel zárta az utolsó felkészülési mérkőzését az Újpest, miután 2–1-re legyőzte az NB II-es III. Kerületi TVE-t a két csapat vasárnapi összecsapásán.

Győzelemmel hangolt a Vaduz elleni visszavágóra az Újpest (Fotó: Újpest FC/Facebook)

 

Az újpestiek már az első percekben veszélyes helyzeteket alakítottak ki: a második percben Katona Mátyás próbálkozott, de az egyik védő blokkolni tudta a lehetőséget. A vezetés megszerzésére sem kellett sokat várni, hiszen a 15. percben Yohan Croizet révén előnybe került a vendégegyüttes. A félidő hátralevő részében hiába próbálkozott a III. Kerületi TVE, maradt az 1–0-s újpesti vezetés.

A fordulás után Simon Krisztián, valamint Mucsányi Márk előtt is több lehetőség adódott, hogy megduplázza az Újpest előnyét, gólt mégis a III. Kerület szerzett a 84. percben Köböl révén. Már-már úgy tűnt, döntetlennel zárul az összecsapás, amikor a 90. percben Junior Tallo betalált az óbudaiak kapujába, beállítva az 1–2-es végeredményt.

Az Újpest számára ezzel a mérkőzéssel befejeződött a felkészülési időszak, az együttes azonban már játszott egy tétmérkőzést, hiszen csütörtökön bemutatkozott az Európa-konferencialigában a liechtensteini Vaduz ellen, amelyet 2–1-re legyőzött.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
III. KERÜLETI TVE (NB II)–ÚJPEST FC 1–2 (0–1)
Budapest
, TVE Sporttelep
ÚJPEST: Tomori – Fehér Cs., Jevtovszki, Bjelos – Simon K., Croizet, Szakály P., Csongvai, Katona M. – Mucsányi, Viana. Cserék: Hámori, Kastrati, Diaby, Tallo, Stieber Z., Kutrumpisz, Beridze, Onovo, Antonov, Mitrovics, Pauljevics, Kovács D.
Gólszerző: Köböl (84.), ill. Croizet (15.), Tallo (90.)

2021.09.27 17:02:03

Labdarúgó NB I Munkatársunktól

A felcsúti futballklub elnöke Alcsútdobozon vette el az ismert televíziós műsorvezetőt, voltak vendégek a futballvilágból is.

2021.09.26 16:34:52

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A Fradi sorozatban kilencedszer nyert odahaza a lila-fehérek ellen, pedig az Újpest emberhátrányban sem adta fel.

2021.09.26 13:02:17

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bár megszerezte a vezetést a Debrecen Kisvárdán, megtartani már nem tudta az előnyt.