Honvéd: volt klubjánál nem értik Courts menesztését

Vágólapra másolva!
2022.10.27. 11:44
null
Courts (balra) és Fox még a Dundee United edzőiként (Fotó: thecourier.co.uk)
Nem állítjuk, hogy alapjaiban rengette meg a Honvédnál hétfőn lezajlott edzőváltás a nemzetközi futballvilágot, de azért Skóciában akadt némi visszhangja a Kispesten történteknél, lévén a menesztett Thomas Courts maga is skót, s az előző klubjánál, a Dundee Unitednél jelenleg vezetőedzőként dolgozó Liam Fox nem is ment el szó nélkül volt főnöke munkanélkülivé válása mellett.

Mint beszámoltunk róla, hétfőn a Bp. Honvéd 14 mérkőzés után menesztette Thomas Courts vezetőedzőt, s a hírről érthetően a skót sajtó is beszámolt. A The Courier a váltás másnapján megszólaltatta Liam Foxot, aki a nyárig Courts segítőjeként dolgozott a Dundee Unitednél, ma pedig már a klub vezetőedzője, miután a Honvédhoz távozó szakember utódjául kinevezett Jack Ross szerepvállalása a Unitednél még Courts kispesti edzősködésénél is rövidebbre sikeredett: bő egy hónap után még augusztus végén lapátra került.

Liam Fox a skót lapnak elárulta, nem tudja, hogy mi történt a Honvédnál.

„Mindannyian abban bíztunk, hogy ennél azért tovább tart majd a magyarországi szereplése, egyelőre nem tudjuk, hogy mi ment félre. Nagy kihívás volt nyáron beleugrania ebbe a munkába, és most egy kicsit csalódott vagyok, hogy végül így végződött a szereplése. De egy olyan ember, mint Tam, nem fogja feladni és biztos vagyok benne, hogy a pályafutása későbbi részében rengeteget hasznosít majd a külföldi munkavállalás során most szerzett tapasztalataiból. Vissza fog térni az élvonalba, efelől ne legyenek kétségeink, biztos vagyok benne, hogy hamarosan találkozhatunk vele egy új munkahelyen” – fogalmazott Fox, aki elárulta, még hétfőn küldött egy üzenetet volt főnökének.

„Még este írtam neki. Biztos vagyok benne, hogy most égnek a vonalak nála, hogy az ismerősei megtudják, mi is történt pontosan, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy a következő hetekben mi is találkozunk, hogy átbeszéljük a történteket” – mondta a Dundee United jelenlegi szakvezetője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik