P. K. 2021.01.13 17:01 Frissítve: 2021.01.14 14:43

DVTK: fehérvári bajnok és újpesti kupagyőztes érkezhet

A bosnyák nemzetiségű Asmir Suljic 2013 és 2018 már futballozott Magyarországon, az Újpestben és Fehérváron – helyi sajtóhírek szerint hamarosan Diósgyőrbe szerződhet a 29 éves szélső, aki augusztus óta az izraeli Maccabi Petah Tikva játékosa.

Asmir Suljic Izraelből visszatérhet az NB I-be (Fotó: sport1.maariv.co.il)

 

Az izraeli Sport1 értesülései szerint Asmir Suljic nem marad a Maccabi Petah Tikvánál, miután két és fél évre szóló szerződésajánlatot kapott Magyarországról, és a klub már meg is kezdte az egyeztetéseket a pótlásáról.

A cikk szerint Suljicot tavaly nyáron nagy reményekkel szerződtette Guj Luzon vezetőedző, de az érintettnek csak felvillanásai voltak a csapatban, 14 bajnokin egy gólpasszig jutott. A portál úgy tudja, Suljic Diósgyőrben folytathatja a pályafutását. Megemlíti, hogy a télen tulajdonosváltáson esett át a sereghajtó DVTK, és a klub jelentősen átalakítja a keretét, ennek lehet része Suljic szerződtetése is. Mint ismert, a januárban edzőt is váltó diósgyőriek (Geri Gergely helyére érkezett a horvát Zeljko Zekic) szerdán már szerződtettek egy új játékost, a horvát Alen Grigicet, aki Eszékről érkezett (az NK Osijek jelentette be, hogy Diósgyőrben folytatja), ő már az ötödik téli szerzeménye a csapatnak, összesen négy horvát és egy észt futballista érkezett eddig a télen Diósgyőrbe.

Suljic 2013 és 2018 között már futballozott az NB I-ben, előbb Újpesten, majd Fehérváron, az NB I-ben 108 meccsen kilenc gólt szerzett, 35-öt pedig előkészített. A lilákkal 2014-ben Magyar Kupát nyert, majd tagja volt a fehérváriak 2017–2018-as bajnokcsapatának, magyarországi  időszaka alatt felvette a magyar állampolgárságot. Három éve Fehérvárról a szlovén Olimpija Ljubljanához szerződött, majd játszott a lengyel Zaglebie Lubinban is, mielőtt tavaly Izraelbe igazolt volna.

A DVTK egyelőre nem erősítette meg a Suljic érkezéséről szóló izraeli sajtóhírt.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Goran Milovic (horvát, Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Artur Pikk (észt, KuPS – Finnország), Diego Zivulic (horvát, Slask Wroclaw – Lengyelország)
Kölcsönbe érkezők: Alen Grgic (horvát, NK Osijek – Horvátország), Marko Malenica (horvát, NK Osijek – Horvátország, legutóbb kölcsönben Lech Poznan – Lengyelország)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bánhegyi Bogdán
Kiszemeltek: Asmir Suljic (bosnyák-magyar, Maccabi Petah Tikva – Izrael), Vida Kristopher (Piast Gliwice – Lengyelország)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: – 

2021.01.23 21:58:05

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Az öltözőbe belépve, majd a gyepre kifutva mindenkinek maga mögött kell hagynia a hétköznapi, modoros társalgást, ugyanis dresszben, gatyában, stoplisban más lesz a kommunikáció.

2021.01.23 14:03:31

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Oenning bemutatkozásán Bamgboye duplázott, majd Zivzivadze, Petrjak és Nikolics is betalált.

2021.01.23 13:36:04

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Fölényben játszott az FTC, de a hazaiak jól koncentráltak a zuhogó esőben.

2021.01.23 13:05:58

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Hiába birtokolta a második félidőben jóval többet a labdát a hazai csapat, a vendégek előtt adódott a legnagyobb helyzet.