P. T. 2021.01.20 08:08 Frissítve: 2021.01.20 09:12

Bp. Honvéd: lengyel védő is érkezhet Kispestre a Wislától

A Budapest Honvéd labdarúgócsapatánál Bőle Lukács és Nagy Dominik szerződtetésével sem fejeződtek be a téli erősítések, hamarosan újabb labdarúgók érkezését jelentheti be a klub.

Lengyel források szerint Lukas Klemenz, aki korábban a Jagielloniában is szerepelt, a Honvédban folytathatja pályafutását (Fotó: AFP, archív)

Korábban már jeleztük, hogy belső védővel is bővülhet a Honvéd kerete, és keddre kiderült, nem is eggyel. Izraeli lapértesülések szerint az FC Asdod 24 éves hátvédje, Nir Bardea napokon belül aláírhat a piros-feketékhez, a sportowefakty.wp.pl pedig arról számolt be, hogy Lukas Klemenz, a 13-szoros lengyel bajnok, krakkói Wislát hagyhatja ott a 14-szeres magyar bajnok kedvéért.

A 25 éves, 191 centire nőtt bekk a lengyel korosztályos válogatottaknak is tagja volt, a 2019–2020-as idényben alapembernek számított a Wislában, az ősszel azonban csak négyszer lépett pályára.

Beszámoltunk még arról is, hogy kapust is igazolhat a Honvéd, úgy tudjuk, az amerikai-mexikói Jesse González már meg is érkezett Magyarországra. A szakemberek kiváló kapuvédőnek tartják Gonzálezt, ezért is furcsa, hogy a beszámolók szerint a korábban az FC Dallasban remeklő 25 éves labdarúgónak a nyár óta nincs klubja.

A transfermarkt.de oldalon csupán az derül ki, hogy a Dallas augusztusban felbontotta az egyébként hosszabb távra szóló szerződését, az espn.com ugyanakkor arról írt, hogy két hónappal korábban családon belüli erőszakkal gyanúsították meg. Klubja akkor felfüggesztette a játékjogát, augusztusban viszont végleg megvált az nbcsports.com beszámolója szerint a Major Soccer League rehabilitációs programjához júniusban önként csatlakozó kapustól.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Nagy Dominik (szabadon igazolhatóként, legutóbb Legia Warszawa – Lengyelország), Bőle Lukács (szabadon igazolhatóként, legutóbb a Ferencváros kölcsönjátékosaként ZTE FC)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Nir Bardea (izraeli-román, FC Asdod – Izrael), Erdei Gábor (III. kerület), Jesse González (amerikai-mexikói, klub nélküli, legutóbb FC Dallas – Egyesült Államok), Lukasz Klemenz (lengyel, Wisla Kraków – Lengyelország) 
Távozók: Kálnoki-Kis Dávid (ZTE FC, szabadon igazolhatóként), Ugrai Roland (szabadon igazolható, érdeklődik iránta: Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók:
Tóth-Gábor Kristóf (Kazincbarcika)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

2021.02.25 21:42:47

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha nem csupán jön, hanem szabad kezet is kap, jók az esélyei.

2021.02.24 21:41:51

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Visszaszerezte önbecsülését a Fehérvár.

2021.02.24 14:23:01

Labdarúgó NB I HATÁR DÁVID

Nikolics tizenegyesgólja után Stopira mind a két kapuba betalált • A fehérváriak a Budafokkal találkoznak.

2021.02.24 13:14:19

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A felcsútiak elszenvedték első idei vereségüket, a lila-fehérek 2–1-es győzelemmel jutottak tovább.