P. T. 2021.01.20 08:08 Frissítve: 2021.01.20 09:12

Bp. Honvéd: lengyel védő is érkezhet Kispestre a Wislától

A Budapest Honvéd labdarúgócsapatánál Bőle Lukács és Nagy Dominik szerződtetésével sem fejeződtek be a téli erősítések, hamarosan újabb labdarúgók érkezését jelentheti be a klub.

Lengyel források szerint Lukas Klemenz, aki korábban a Jagielloniában is szerepelt, a Honvédban folytathatja pályafutását (Fotó: AFP, archív)

Korábban már jeleztük, hogy belső védővel is bővülhet a Honvéd kerete, és keddre kiderült, nem is eggyel. Izraeli lapértesülések szerint az FC Asdod 24 éves hátvédje, Nir Bardea napokon belül aláírhat a piros-feketékhez, a sportowefakty.wp.pl pedig arról számolt be, hogy Lukas Klemenz, a 13-szoros lengyel bajnok, krakkói Wislát hagyhatja ott a 14-szeres magyar bajnok kedvéért.

A 25 éves, 191 centire nőtt bekk a lengyel korosztályos válogatottaknak is tagja volt, a 2019–2020-as idényben alapembernek számított a Wislában, az ősszel azonban csak négyszer lépett pályára.

Beszámoltunk még arról is, hogy kapust is igazolhat a Honvéd, úgy tudjuk, az amerikai-mexikói Jesse González már meg is érkezett Magyarországra. A szakemberek kiváló kapuvédőnek tartják Gonzálezt, ezért is furcsa, hogy a beszámolók szerint a korábban az FC Dallasban remeklő 25 éves labdarúgónak a nyár óta nincs klubja.

A transfermarkt.de oldalon csupán az derül ki, hogy a Dallas augusztusban felbontotta az egyébként hosszabb távra szóló szerződését, az espn.com ugyanakkor arról írt, hogy két hónappal korábban családon belüli erőszakkal gyanúsították meg. Klubja akkor felfüggesztette a játékjogát, augusztusban viszont végleg megvált az nbcsports.com beszámolója szerint a Major Soccer League rehabilitációs programjához júniusban önként csatlakozó kapustól.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Nagy Dominik (szabadon igazolhatóként, legutóbb Legia Warszawa – Lengyelország), Bőle Lukács (szabadon igazolhatóként, legutóbb a Ferencváros kölcsönjátékosaként ZTE FC)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Nir Bardea (izraeli-román, FC Asdod – Izrael), Erdei Gábor (III. kerület), Jesse González (amerikai-mexikói, klub nélküli, legutóbb FC Dallas – Egyesült Államok), Lukasz Klemenz (lengyel, Wisla Kraków – Lengyelország) 
Távozók: Kálnoki-Kis Dávid (ZTE FC, szabadon igazolhatóként), Ugrai Roland (szabadon igazolható, érdeklődik iránta: Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók:
Tóth-Gábor Kristóf (Kazincbarcika)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

2021.08.03 07:26:39

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

World Soccer: „Az előző idényben vergődő csapat átformálása az új edző, Lakat Károly érdeme.”

2021.08.02 23:58:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Babati a legutóbbi négy ZTE–Fehérvár meccsen négy gólt szerzett. Megvan Katona Mátyás és Bárány Donát első NB I-es találata.

2021.08.01 23:10:41

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Most kezdem megérteni, miért lett volna fontos az igazán befolyásos európai élkluboknak, hogy a Szuperliga-sorozat már az idén útjára induljon. Mára ugyanis mulatós szintre süllyedtek az egykoron tekintélyt jelentő nemzetközi kupaviadalok...

2021.08.01 19:24:41

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Paprikás hangulatban ért véget a mérkőzés, a lila-fehérek csak szépíteni tudtak 0–2 után.

2021.08.01 17:25:29

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Többet támadott a Fehérvár, a vezetést is megszerezte, de a jól védekező ZTE nem hagyta magát, és kiegyenlített.