nemzetisport.hu 2014.05.07 18:40 Frissítve: 2015.03.22 02:19

Besic, a nagy ígéret - 9 millió eurót is érhet majd?

Az angol Sky Sports internetes portál részletes elemzést közöl Muhamed Besicről, a Ferencváros bosnyák labdarúgójáról, aki helyet kapott Safet Susic szövetségi kapitány 24 fős világbajnoki keretében. A honlap úgy véli, a Fradi légiósa ígéretes jövő előtt áll, tízes skálán kilences szintű futballista válhat belőle, piaci értéke pedig a nyolcmillió fontot (9.7 millió eurót) is elérheti.

Davide Lanzafame után Lionel Messivel kerülhet szembe Muhamed Besic (Fotó: Veres Viktor, archív)

 

Európa szerte felkapott labdarúgó lett Muhamed Besic, miután bekerült a bosnyák nemzeti csapat világbajnokságra készülő huszonnégy fős keretébe, melynek minden tagja utazik Brazíliába, egy játékos azonban nem lesz a tornára nevezettek között.

A jobbhátvédként, belső védőként és védekező középpályásként is bevethető labdarúgóra a nívós Sky Sports című angol internetes oldal is felfigyelt, s terjedelmes írást közölt róla. A portál hangsúlyozza, a Ferencváros légiósa több helyi csapat, így a Fulham, a Tottenham és az Aston Villa érdeklődését is felkeltette, de a Dinamo Zagreb, valamint a Nürnberg érdeklődéséről is lehetett már hallani.

A honlap mielőbb igyekszik tudatosítani olvasóival, hogy nem akárkiről van szó, hiszen rögtön az első bekezdésben idézi Susic szavait. A bosnyák kapitány úgy véli, „Besic a nemzeti csapat egyetlen játékosa, aki képes megállítani Lionel Messit".

A Sky Sports megemlíti, Besic eddig nem számított alapembernek hazája válogatottjában, inkább a korosztályos együttesekben jutott szóhoz, de a világbajnokság meghozhatja az áttörést a Tennis Berlinben nevelkedett, majd a Hamburgot is megjárt játékosnak.

A 21 esztendős futballistával kapcsolatban a portál számos dolgot leír, melyek a magyar labdarúgást kedvelők, illetve figyelemmel kísérők számára ismertek, így nem ismételjük önmagunkat, inkább azzal a jelentéssel, tulajdonságértékelő-listával foglalkozunk, melyet a Sky Sports szakértői közöltek a Fradi alapemberéről. A tízes skálán a következőképpen jellemzik Besicet az angolok:

Kapura lövés: 5
Passzjáték: 7
Szerelési készség: 8
Fejjáték: 8
Gyorsaság: 7
Játékintelligencia: 5
Jelenlegi képességek: 7
Potenciális képességek: 9

A különböző játékelemek megvizsgálása után a szakértői csoport a nem megszokott 80-as skálán pillanatnyilag 56-os szintű játékosra értékeli a Fradi védőjét – amivel a nagy lehetőség előtt állók csoportjába sorolják –, akit napjainkban másfél millió fontra taksálnak, de ha tovább fejlődik és eléri a benne rejlő képességek csúcsát, akkor nyolcmillió fontig, azaz 9.7 millió euróig is felkúszhat az ára.

A Sky Sports szerint Besic legfőbb erénye a sokoldalúsága, az elkötelezettsége, valamint a kitartása, és annak ellenére is sokra viheti, hogy forrófejű labdarúgó hírében áll.

Mi tesszük hozzá: egy jó világbajnoki szereplés, avagy Messi féken tartása esetén a Ferencvárosnak nehéz dolga lesz, ha szeretné megtartani egyik legértékesebb játékosát, akinek neve hallatán lassacskán egész Európában felkapják a fejüket az emberek.

BESIC LEGSZEBB PILLANATAI A 2012–2013-AS SZEZONBAN

BESIC BOMBAGÓLJA AZ U21-ES VÁLOGATOTTBAN A GÖRÖGÖK ELLEN

2021.11.27 19:17:12

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

IDEGENLÉGIÓ. A Puskás Akadémia 19 légióssal lett bronzérmes, 23 külföldi kellett a Kisvárda bennmaradásához, légiós Pakson!

2021.11.30 10:48:21

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Markek Tamásé az idény talán legnagyobb védése • Fehérvári ász, kispesti kérdés.

2021.11.28 14:44:58

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A felázott pálya sem állította meg a bajnokot, Supka Attila elszenvedte első vereségét új csapata élén.

2021.11.28 13:34:52

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Bosszankodás mind a két oldalon, az utolsó hat percben két helyzete volt mind a két csapatnak.

2021.11.28 13:04:04

Labdarúgó NB I BERECZKY ATTILA (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

A DVSC marad a kiesőzóna közelében, a tolnaiak pedig a középmezőnyben.