NB II: télen visszavonult a válogatott védő, hétvégén csereként mégis visszatért a pályára

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.29. 17:55
Ismét pályára lépett az egyszeres magyar válogatott Bosnjak Predrag (Fotó: Nemzeti Sport)
Érdekes cserére figyelhettek fel a vasárnapi Pécsi MFC–Szombathelyi Haladás (1–1) mérkőzésen jelenlévők. A vendégeknél a 89. percben Horváth Rajmund helyett beállt Bosnjak Predrag, aki januárban bejelentette visszavonulását – vette észre a Nemzeti Sport.

 

Január végén számoltunk be róla, hogy visszavonult a Haladás egyszeres magyar válogatott bal oldali védője, Bosnjak Predrag, aki akkor a csapat másodedzője, tehát Alekszander Jovics vezetőedzője segítője lett.

„Ha nagyon nagy baj lenne tavasszal, és sorra sérülnének meg a játékosok, csak akkor állnék be ismét” – mondta akkor Bosnjak, ehhez képest vasárnap ismét pályára lépett. A Nemzeti Sport úgy tudja, a védő nem amiatt állt be a Pécs ellen, mert hosszú lenne a Haladás sérültlistája, inkább a nehéz helyzetben lévő csapaton akart segíteni. Az újra bajnokin szereplő labdarúgó egyébként edzésben maradt tavasszal, s továbbra is motivált, így nem elképzelhetetlen, hogy a hátralévő meccseken is pályára lép majd.

A Szabadkán született Bosnjak Predrag 2009-ben a szerb Proletertől igazolt Magyarországra a Nyíregyházához, ahonnan Veszprémen keresztül került 2013-ban a Haladáshoz. A bal oldali védőként és szélsőként is bevethető játékos Szombathelyen remekelt, s egy évvel később vette meg őt a Ferencváros, de a fővárosi zöld-fehéreknél fél év alatt csupán hat meccsen lépett pályára, ezért kölcsönbe visszakerült Nyíregyházára, majd újabb fél évvel később szakított az FTC-vel és Szombathelyre tért vissza. Az elmúlt években az aktív futball mellett az Illés Akadémián egyéni képzéseket tartott, s B-licences edzői képesítést szerzett.

Bosnjak a magyar labdarúgó-válogatottban egy alkalommal, 2014. június 4-én, az Albánia elleni felkészülési mérkőzésen, Pintér Attila irányítása alatt a 67. percben Korhut Mihály cseréjeként lépett pályára.

A Haladás 30 forduló után 38 ponttal a 10. helyen áll az NB II-ben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik