NB II: ünnepi meccsre készülnek – az újonc BVSC a Haladás ellen kezd

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2023.07.30. 08:50
null
Tóth Máté szerint jó erőben lesznek a bajnokságban (Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)
Ünnepi mérkőzésre készül az NB II egyetlen újonca, a másodosztályba huszonkét év után visszatérő BVSC-Zugló.

A sors szeszélye folytán csupán egy NB III-as csapat jutott egy osztállyal feljebb, a Keleti csoport győztese, a BVSC-Zugló. A bajnoki cím megnyerése az átszervezések miatt kevés lett volna az NB II-be jutáshoz, ám az Urbán Flórián vezetőedző irányította együttes az osztályozót is sikerrel vette, így 22 év után ismét a második vonalban szerepelhet a nagy múltú, vasutasgyökerű zuglói klub, hogy aztán az egykor szintén vasutasalapokra épített Szombathelyi Haladással mérkőzzön meg az 1. fordulóban. Nem túlzás, hatalmas várakozás előzi meg a vasárnap 17.30-kor kezdődő mérkőzést; a BVSC az MLSZ jóváhagyásával hazai pályán, a Szőnyi úti stadionban játszhatja bajnoki meccseit.

Zuglóban reális célként fogalmazták meg, hogy szeretnék, ha a BVSC visszakerülne a magyar labdarúgás térképére. Erre mostanság minden esély megvan: van kikre támaszkodni, ugyanis csaknem 400 gyermek rúgja a labdát a Szőnyi, illetve a Tatai úti csodás bázison, s mostanra a már veretlenül bajnokságot nyerő felnőttkeret is egyre erősödik, a bajnoki rajt előtt ugyanis két meghatározónak számító futballista érkezett. A középpályás Hidi Patrik a Vasasból, míg a szerb és magyar állampolgársággal is rendelkező Nikola Mitrovics legutóbb a Honvédban futballozott.

„Családias klubba kerültem, amelynek nagy hagyománya és rengeteg szakosztálya van      – mondta a szerb válogatott középpályás.  – A legfontosabb, hogy bent maradjunk az NB II-ben, s aztán következhetnek a magasabb célok. Szeretném továbbadni a tapasztalatomat, tudásomat a BVSC fiataljainak.”

A Haladás is nagy változásokon esett át. A szerb Alekszandar Jovics érkezésével új szemlélet költözött a Rohonci útra. A korábban a Ferencvárosban futballozó szakember ugyanis a kemény munka híve, így aztán az erővel, az állóképességgel aligha lesz gond Szombathelyen.

„Bátran kijelenthetem, hogy nagyon jó erőben leszünk a bajnokságban, tényleg elképesztően kemény felkészülés áll mögöttünk – árulta el lapunknak Tóth Máté, a Haladás támadó középpályása. – Minden azt célozta, hogy a bajnokságban jó erőben legyünk, az ehhez szükséges terhelést megkaptuk. Nyilván fontos a taktikai rész, a koncentráció is, meg hogy még akkor is, ha a lábaid valamiért nem visznek, tökéletesen koncentrálj a meccs végi sípszóig. Új edzőnk van, teljesen más futballt vár el tőlünk, mint amilyet az előző idényben játszottunk. Labdabirtoklásra épülő támadófutball a cél, ezt gyakoroltuk, ezzel szeretnénk eredményesek lenni már az első fordulóban a BVSC ellen is.”

NB II
1. FORDULÓ
– élő eredménykövető
17.30: Nyíregyháza Spartacus–BFC Siófok, Balmazújváros – élőben az NSO-n!
17.30: BVSC-Zugló–Szombathelyi Haladás (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
17.30: Gyirmót FC Győr–ETO FC Győr – élőben az NSO-n!
19.00: Kozármisleny–Tiszakécske – élőben az NSO-n!
19.00: Csákvár–Budapest Honvéd – élőben az NSO-n!
19.00: FC Ajka–Soroksár – élőben az NSO-n!
19.00: Vasas FC–Budafoki MTE – élőben az NSO-n!
19.00: Kazincbarcika–Szeged-Csanád Grosics Akadémia – élőben az NSO-n!
19.00: Pécsi MFC–Mosonmagyaróvár – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik